|
Autor |
Mesaj |
alinu08 Pasionat
Data înscrierii: 20/Aug/2006 Mesaje: 92 Locație: timisoara
|
Trimis: Vin Sep 22, 2006 6:39 am Titlul subiectului: |
|
|
data voiitoare o sa ma concentrez pe un singur topic  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Vin Sep 22, 2006 7:11 am Titlul subiectului: |
|
|
e...se mai intampla... _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Sâm Sep 23, 2006 10:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi de intelegere  |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 5:22 am Titlul subiectului: |
|
|
sincer nu cred ca ar trebuii sa scoata mai putin SPL decat GZ de 12inch .... bobina este aproape identica deci Xmax asemanator ... putere.... tine destula ! eu am pus GTO 1202D pe un amplificator de peste 700Wrms si nu a patit nimic insa a mirosit putin pana si-a dat drumu acum am un Gz uranium mai slabut , de 500W rms si se aude bine si cu asta
am avut inainte de Uraniumul asta un amp mai micut cred ca 300W nu stiu exact si pot spune ca mirosea difuzorul mai rau decat la 500W era si mai cald si bine inteles se auzea mai incet asa ca nu va zgarciti la putere !! daca vrei sa bagi doar 200W in difuzorul asta cauta altceva ! cei 93DB dati de producator sunt vise ! GTO 1202d nu are mai mult de 87db
PS: amplificatorul de peste 700W era de casa pacat pentru ca suna bine de tot pe JBL  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 8:53 am Titlul subiectului: |
|
|
ELNA a scris: | am avut inainte de Uraniumul asta un amp mai micut cred ca 300W nu stiu exact si pot spune ca mirosea difuzorul mai rau decat la 500W era si mai cald si bine inteles se auzea mai incet |
si nu ti-ai dat seama de la ce se incalzea si mirosea ??? ala unul din efectul distorsiunilor ! _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 9:03 am Titlul subiectului: |
|
|
mai elna, eu nu stiu, poate am avut "noroc" de un 1202D mai cu probleme, dar cum naiba sa mearga la 700rms? ai masurat tu cu multimetru tensiunea la iesire din amplificator sa vezi ca, chiar ai dat 700 in el? am mai spus mai sus, eu am scapat 40v in el, adica vreo 400Wrms, dintr-un dls, si in max 15 secunde i-a sarit naibii bobina. la fel am patit mai recent si cu un 1204 cu o singura bobina(ala care vroiai sa il iei tu sa faci pasiv) |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 9:10 am Titlul subiectului: |
|
|
asus a scris: | am mai spus mai sus, eu am scapat 40v in el, adica vreo 400Wrms, dintr-un dls, si in max 15 secunde i-a sarit naibii bobina. la fel am patit mai recent si cu un 1204 cu o singura bobina(ala care vroiai sa il iei tu sa faci pasiv) |
CRIMINALULE !
normal ca nu da cu 700W in el ca nu apuca sa se miste de 2 ori si crapa,statia poate sa o dea atat de incet incat sa fie diful in siguranta...puterea unei statii poate sa fie mai mare decat a subului pt a nu baga distorsiuni. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 9:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe statiile de 220V se comporta altfel difuzoarele, asta e parerea mea. In plus depinde si de incinta in care folosesti difuzorul, depinde de accentuari de bass, nivel de distorsiuni si altele.
Acum poate nici acei 700W nu sunt chiar 700W. Eu stiu ca un dif trebuie sa reziste la cateva ore de chin la puterea maxima (muzicala). Poate ei nu folosesc materiale eficiente in disiparea caldurii de la bobina asa cum ar fi trebuit..... nu stiu ce sa mai zic. Exista si exemplare mai slabe.........
Asa si mie mi-a cedat unul care l-am folosit 1 an la puterea specificata si l-am prajit din dumnezeu stie ce motiv, perechea lui mergand in continuare bine-mersi. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 10:11 am Titlul subiectului: |
|
|
nu rezista cateva ore la puterea muzicala...rezista doar cateva minute in cazuri fericite....
nu mai vorbin de puterea peak,la care dac supui diful in cateva secunde,poate chiar fractiuni de secunda il prajesti.
materialele folosite pt disiparea caldurii sunt in functie de pret...oricum 1202 din punctul meu de vedere sta acceptabil si la acest capitol,dar la puteri asa mari pt un RMS de 300W... se incalzeste f rapid,iar sistemul de racire nu apuca sa disipe suficient de multa caldura,fapt care duce la arderea bobinei. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai eu asta am vrut sa subliniez ! ca voi folositi cum foloseam si eu amplificatoare micute ! si intrati fara sa aveti habar in clipping excesiv !! credeti-ma eu m-am speriat cand am vazut ce clipping aveam pe osciloscp si in masina parea totul OK de asta si incalziti saracele difuzoare pentru ca odata intrat in clipping difuzorul se misca aiurea si nu isi mai face racirea cum trebuie si uite asa face fsssss... !!! eu garantez ca difuzorul asta merge beton pe un amp de 500W RMS ! incercati si o sa vedeti !
amplificatorul ala de 700W avea 12 finali de ultima generatie de la ON semiconductor (MJL4281 si perechea sa pentru cine cunoaste 230V/230W/17A ) cu alimentare de +/-110V deci pe putin 700W !
Citat: | Pe statiile de 220V se comporta altfel difuzoarele, asta e parerea mea. | proasta parere ! este acelasi rahat  |
|
Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Io tin sa spu n ca am masurat iesirea de la amplif si iasa cam 36-38 volti,amplifu se alimenteaza cu 62 de v adica 30 +GROUND-,si pot spune ca difu nu se incalzeste tare doar perceptibil,iar daca bagati semnal la 500 rms in el va merge bine cu conditia ca valoare distorsiunilor sa fie foarte foarte mica pentru ca difu sa se poata racimai esact motorul lui sa se raceasca,poate am io noroc si am nimerit un duf reusit din seria gto dar pot spune ca sunt multumit de el,in legatura cu decibelii ,daca se tot fabuleaza ca nu are 93 de db va garantez io ca are cel putin 92,eu in casa am obtinut 93 de db nu in masin,si puterea bagata in el nu era mai mica de 300 RMS,iar ground zero de care vorbeam mai sus a obtinut 93 db in masina cu 300 RMS in el dar decibeli au fost masurati cu intreg sistemul audi in functie (medii ,twetere,kick bass,woofer)pe cind la mine in camera am masurat numa wooferu jbl gto 1202d,sincer tot cred ca bat un ground zero Radioactive GZRW 12XS-AL  |
|
Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Dum Sep 24, 2006 10:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
alinu08 a scris: | eu in casa am obtinut 93 de db nu in masin,si puterea bagata in el nu era mai mica de 300 RMS |
nu-mi vine sa cred ce vad .... 93 db pe la 300 W ?? pai difuzorul ala cat are la 1 W ? 68 - 68 db ???
asta chiar e bomba
alinu08 a scris: | iar ground zero de care vorbeam mai sus a obtinut 93 db in masina cu 300 RMS in el dar decibeli au fost masurati cu intreg sistemul audi in functie (medii ,twetere,kick bass,woofer)pe cind la mine in camera am masurat numa wooferu jbl gto 1202d |
cu ce ai masurat tu 93 db ? tare sunt curios
alinu08 a scris: | sincer tot cred ca bat un ground zero Radioactive GZRW 12XS-AL |
cu un GTO1202d ????
maine cred ca o sa te cred ... azi nu am timp
tu analizezi un difuzor doar dupa SPL ?
ai vazut .... asa de curiozitate cam ce motor are GZ-ul ? ce BL are .... fata de JBL ?? e de 3 ori mai mare al GZ-ului
crezi ca pretul dublu al GZ-ului este pt imagine sau pt marca ? fii serios |
|
Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 25, 2006 2:14 am Titlul subiectului: |
|
|
copilu tin sa te anunt ca motoru de la GZ despre care e vorba are 50 mm diametru si la jbl are 51 mm diametru asa ca nuti fa impresii prea mari apropo uitate la date la GZ si gto ca sa vezi ca si membrana la gz e mult mai grea fata de gto,masuratorile au fost facute cu un decibelmetru folosit intro hala de servis ca doar lucram dupa standardele europene si tre sa stim cit zgomot este in atelier pentru a nu deveni daunator angajatilor asta e difu de la GZ http://www.ground-zero-audio.com/english/05_rw12xsal.htm ca sa iti faci o idee,apropo nu fi uimit de membrana are rol mai mult estetic decit functional,la cum arata ce rol avea la Xmax-u ala asa mic |
|
Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Lun Sep 25, 2006 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
tu prin motor intelegi diametrul magnetului ?? nasol ........
uita-te la BL ...... sa vezi diferenta ..... ca la GZ e de doua ori si ceva mai mare
cat despre decibelmetru ..... duceti-l la reparat .... ca nu ai cum sa ai 93 db cu 300 W intr-un difuzor nici daca ar fi ultimul rapan de difuzor
ca sa ai 93 db la 300 W ar insemna ca difuzorul sa aiba 67 - 68 db/w/m - ceea ce e absurd
ce ziceai de X-max mic ? vezi ca GZ-ul are 18 mm iar JBL-ul are 12.5 mm
si de la ce te-ai luat tu cu masa membranei ?? de unde o stii pe cea e GZ-ului ? ca nu apare pe nici o lista cu parametri ....... si da-mi voie sa te corectez ..... nu este masa membranei ci este masa intregului sistem mobil
nu zic ca GZ-ul este cel mai tare .... dar cred ca este peste acest JBL |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Sep 25, 2006 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Decibelmetrul trebuie reetalonat, dupa uz indelungat (100h) se declibreaza. Spre exemplu JBL-ul trebuia sa scoata cam 116db. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
|