|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
alinu08 Pasionat
Data înscrierii: 20/Aug/2006 Mesaje: 92 Locație: timisoara
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:23 pm Titlul subiectului: JBL GTO 1202d |
|
|
In ultima vreme am auzit numa cuvinte rele despre jbl,in spegial de gama GTO 1202,as vrea sa va spun ca am cumparat si io un dif dinasta si sunt foarte multumit,sunt chiar pregatit sa dau piept cu un groun zero de 500 watt rms ,desi jbl are 300 rms duce mult mai bine in putere ca un ground zero am avut ocazia sa ascult in masina la cine va un Radioactive GZRW 12XS-AL pus pe o statie de 300 rms si tin sa spun ca desi avea coborita bancheta (ca sa comunice portbagaju cu habitaclu) sunetul produs de Radioactive GZRW 12XS-AL nu ma speriat deloc ,mam apucat si am masurat decibelii dein masina cu un decibelmetru surpriza ,la volum maxim a rezultat numa un maxim de 93 db (masuratoarea a fost facuta pe intreg sistemul audio woofer+boxe,pe muzica de test).Dupa aceasta experienta mam pus la treaba am achizitionat un jbl gto 1202d iam facut o incinta bass reflex din panel de 23mm grosime,la constructia incintei am respectat specificatile producatorului (volum incinta ,tunig port reflex) dupa finalizarea incintei mam apucat de teste,mentionez ca am avut nevoie cam de o saptamina pentru ca difuzoru sa cpete meleabilitatea si elasticitatea optima adica rodarea acestuia,mam pus pe masuratori si am atact difu cu un amplif cu tda 7294 (2xtda 7294 punte)putere rezultata fiind 200 watt maxim (impedanta difului fiind 4 ohm). Surpriza mare ,desi diful nu este stresat de o putere foarte mare nici macar cit are el nominalu,a scos intro camera 6/3 metri cu geamu si usa deschisa cam 93 db(teste efectuat cu melodi de test),acum sunt curis cit ar scoate intro masina si abia astept sa umilesc un Radioactive GZRW 12XS-AL(desi imi place foarte mult forma lui Radioactive GZRW 12XS-AL).
In concluzie recomand oricui JBL GTO 1202d cu specificatia (respectati specificatile producatorului la constructia incintei),pretul in raport cu calitatea este extraordinar de bun,si nu uitati inca un amanunt JBL GTO 1202d are nevoie de mai mult de 300 RMS pentru a da tot ce poate,tineti cont de cele spuse si veti fi placut surprinsi.
JBL GTO 1202d !!!!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:31 pm Titlul subiectului: Re: JBL GTO 1202d |
|
|
sa inteleg ca tu compari un subwoofer de 500W rms, care primeste o putere de 300W rms, cu un alt subwoofer de 300rms, care primeste 200rms. ca procentaj, cel de 500 este mai subalimentat decat cel de 300w. deci corect ar fi sa masori un woofer la capacitatea lui maxima. si scuza-ma, dar din proprie experienta iti spun ca 1202 (de fapt toata gama 120x) de la jbl, nu suporta cu mult mai mult de 300W cum spui tu. si inca ceva...jbl-urile astea, atat 120x, cat si gt4, am observat ca suna excelent si la putere mica, in timp ce alte woofere de la alte branduri, suna ca naiba daca sunt subnutrite, dar excelent daca li se da cat cer.
ps...si eu tot 1202D am, dar incerc sa nu fiu subiectiv |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
hop si io...
am si io 1202d si sunt f multumit...Gz ala nu te-a speriat probabil pt ca are o sensibilitate mai mica si puterea aia nu ii ajunge sa ii miste membrana bine,dar daca il amlimentezi k lumea te va speria cu siguranta...
oricum 1202d suna ff bine pt pretul lui. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
asus ce vrei sa zici ca nu esti multumit de 1202 ? _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| daca nu eram nu-l luam. dar am zis...nu sunt subiectiv. Sunt constient ca e un woofer excelent, dar nu-l consider best of the best. daca am logan, nu-ncep sa umilesc golf4, doar ptr ca la o liniuta l-am luat, la volan fiind o fata... |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
aaa pai normal...si in opinia mea dupa cum spuneam in postul de mai sus,Gz nu avea ce "manca" de aceea nu suna "de speriat",dar credeam ca tu zici ca 1202 nu te-a multumit pt banii dati pe el.
hai noroc _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
2 topicuri mai jos il recomandam (in fine, acolo ii 1204 cu o sg bobina, dar e aceeasi serie). deci il consider un woofer execelent, un raport excelent pret/calitate.
http://www.be-loud.ro/forum/viewtopic.php?t=505 |
|
| Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 3:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
fac pariu ca iau mai multi db cu gto decit cu ground zero ala,care chestia la difu ala,desi are membrana aia monstruoasa si tine in friu 500 rms are coilu de 50 mm si xmax de 18 mm ,dar care singer nu stiu cum e masurat ca am vazut difu cu 300 rms in el free aur si nu facea deloc ravagii membrana parca mai mult se misca la gto,si apoi scuzama ground-u zero ala o luat 93 db in audi a4 iar gto-u meu 93 db in casa si iam dat 200 watt(180 rms),deci oricum poti baga 500 rms in ground zero ala ca nu cistigi prea multi db poate chiar deloc pentru ca daca vrei sa cistigi un decibel tre sa maresti de 2 ori puterea cea ce este cam imposibil sa duca ground zero ala,in concluzie bani multi db putini pentru modelu ala de ground zerodar(mie imi place cum arata) 
Ultima modificare efectuată de către alinu08 la Vin Sep 22, 2006 6:37 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu stiam 3db e dublarea puterii..dar in fine . tie sa-ti placa si sa fii multumit de el. |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt foarte multe elemente ce modifica masuratoarea si performantele suburilor.
Masuratoarea se face de la 1 m, pentru a fi sigur ca nu masori in unde stationare de langa pereti sau in punct de lungime de unda. Mai mult de atat masuratorile de precizie inalta se fac in incaperi speciale (10 x 10 x 10) care nu au absolut nici o reflexie.
Incinta ta ar putea fi construita mai bine, cu materiale mai bune, difuzorul de sensibilitate mai mare. Incintele sunt amandoua de acelasi fel? Ar fi interesant de vazut la ce frecventa ai scos tu SPL-ul respectiv in comparatie cu el.
Da, intr-adevar cred ca GTO-ul ar merge ceva vreme si pe o statie de vreo 400W cu riscul de a-i manca din viata. Vei obtine cel mai probabil vreo 96 db pentru o competitie.
Daca vrei sa scoti untul din difuzor (la figurat) trebuie sa folosesti alt concept de incinta, mult mai eficiente dar si mult mai impractice fiind de dimensiunile unor frigidere. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Silviu a scris: |
Da, intr-adevar cred ca GTO-ul ar merge ceva vreme si pe o statie de vreo 400W cu riscul de a-i manca din viata. Vei obtine cel mai probabil vreo 96 db pentru o competitie.
|
primul meu 1202 a mers vreo 15 secunde, si nici macar n-avea 400W...lua papa dintr-un ca23. deci mai mult de 350 n-a primit. dupa 15 secunde, deja cautam bobinatorul. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| asus a scris: | | eu stiam 3db e dublarea puterii.. |
asa si este...ce papadia mamii ei de treaba daca o iei logic un dif cu SPL 93db la 10W suna ca un dif cu SPL 90db la 100W ???????...puh ce aberatie !
3db in plus obtii prin dublarea puterii ! ganditi-va ca daca ai un dif oarecare si scoate de exemplu 90db si mai pui inca un dif vei scoate 93db...deci prin dublarea puterii se obtin 3db .
hai noroc _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
alinu08 a zis ca "daca vrei sa cistigi un decibel tre sa maresti de 10 ori puterea" deci , diferenta de la 90 la 93 de db, e de la 10 la 300W  |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
vezi de treaba...alea sunt aberatii...luati fratilor difuzoare amplifuri si un player,iar apoi probati probati...
urechea umana o crestere de 1db nu percepe deloc...abea pe la cresteri de 2db o urechie atenta si perspicace va simti cresterea. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 22, 2006 6:36 am Titlul subiectului: |
|
|
scuze sunt constient ca am gresit da lucram la mai multe chesti da asa este prin dublarea puterii ,SCUZE se mai intimpla cind vrei sa faci mai multe lucruri deodata dai kicks  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|