| |
| Autor |
Mesaj |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Mie Sep 27, 2006 5:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
alinu08
1. nu stiu ruseasca .... sau ce scrie acolo
2. nu esti mincinos .... doar ai pus botu` la minciunile altora si ma iei pe mine cu "copilu tin sa te anunt ca" te rog !! ai impresia ca daca is mic is si prost ? mai baga o fisa ca eu is satul de "mesteri" d`astia
eu nu am nimi cu tine ...... vreau doar sa arat ca eu nu vorbesc din auzite .... calculez si demonstrez ca unii bat campii
ELNA
chiar si 20 db ..... mai raman inca 136 ... aproape cat intr-o discoteca (si asta numai din 2 difuzoare de 12")
si daca mai zic ca cei 93 db sunt masurati cu bobinele in paralel ..... treaba e ca si rezolvata |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Sep 27, 2006 5:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din parametrii da-ti de JBL imi reiese in BassPro6 si in WinIsd ca are sensibilitatea de 86,3 db/1W/1m.
Apropo daca vreti sa discutati asa ceva discutati la sectiunea DIVERSE ca de aia e. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Sep 27, 2006 5:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK.... lucrurile au mers prea departe....
adi_0106, alinu08,
va rog terminati cu jignirile, acuzele etc.
pe acest forum nu sunt tolerate expresii gen "doar ai pus botu`" sau "nu te grabi sa fi gainar sa ma faci mincinos" sau "du-te si minte prin alta parte".
Va rog pastrati nivelul discutiei in limitele bunului simt si argumentati-va parerile cu argumente clare pe care le intelegeti si le puteti explica si pentru altii. Nu mai folositi informatii din diverse surse dubioase sau din auzite.
Si nu va mai luati dupa ce spun producatorii despre performantele obtinute de ei cu sculele lor, cu aparatele lor de masura.. OK?
Vedeti aici ceva:
http://www.pioneerelectronics.ca/pna/article/0,,32171715_32252625_230205110,00.html |
|
| Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
Data înscrierii: 20/Aug/2006 Mesaje: 92 Locație: timisoara
|
Trimis: Mie Sep 27, 2006 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc ADMINE pentru sesizare la jigniri da tin neaparat sa spun ca niciodata nu am sarit sa jignesc pe cineva,eu doar am pus o problema si o concluzie dea mea in tema,cu masuratori facute de mine si printre altele am arata rezultatele unora in masuratori pentru a fi analizate si filtrate sa ma sigur de veridicitatea lor nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar mam simtit ofensat si ca atare am ripostat,in schimb atit am vrut sa aflu daca este posibil rezultatele obtinute pe unele forumuri cu difuzore eftine,as dori ca topicul sa continue pentru am putea citi mai multi sa analizeze situatia ,o singura dorinta mai am ca in continuare sa nu mai apara niciu fel de ofense in rest bafta la masuratori si calcule.  |
|
| Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Mie Sep 27, 2006 6:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu am obtinut 93 de db cu bobinele legate in serie si intro camea nu in masina,apropo sa ma corectati daca nu ma exprim bine,spl-ul exprimat in decibeli reprezinta presiunea acustica exercitata de membrana difuzorului,oare aceasta presiune nu depinde si de volumul incaperii in care este masurata aceasta valoare (spl),fiindca am observat ca in lumea db drag de foarte multe ori o masina mica bate o masina mare la spl,desi au sisteme audio asemanatoare,apropo am auzit ca cea mai recomandata masina pentru asemenea competiti este FIAT PANDA,lamuritima daca nu este asa! |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mie Sep 27, 2006 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu cu ce aparat ai facut masuratoarea decibel-metrica. Nu ai cum sa obtii 93 db. Atat au multe difuzoare la 1W, crede-ma !!!
Masuratorile calumea se fac de la un metru de sursa si in conditii etalon. Volumul incaperilor nu conteaza decat daca iei in considerare diferente majore. Eu cu aceleasi boxe in casa sau intr-un restaurant se auzeau lafel de tare. (pana intr-o anumita raza). Difera si acustica incaperii sau a incintei. Sunt multe altele.
Ideea e ca nu ai cum sa obtii doar 93 db. Cu acel JBL obtii ceva gen 115 db. Aparatul de masura e decalibrat. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 1:24 am Titlul subiectului: |
|
|
ati vazut ce amplificator avea baiatu pe GTO1202D ?? "Amplificator JBL BPx2200.1 2/1 Channel Subwoofer Power Amplifier, 2450W RMS , Crown Technology"
beton amplificator
150db@64Hz  |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 1:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Am vrut sa stiu cati db ar avea o incinta pt spl cu un 1204d. Mi-a iesit 124db@64 Hz. E tare, dar restul graficelor sunt haos. La 1200W (rezista cu high-pass de 24db pe la 45hz) ai scoate 128db@64hz. Apoi si mai mult daca risti cu o sttie ca a lu' baiatu'. Se mai adauga gain din masina si cine-stie ce........ se ajunge la 150db (dar e un efort imens).  _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 1:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Am vrut sa stiu cati db ar avea o incinta pt spl cu un 1204d. Mi-a iesit 124db@64 Hz. E tare, dar restul graficelor sunt haos. La 1200W (rezista cu high-pass de 24db pe la 45hz) ai scoate 128db@64hz. Apoi si mai mult daca risti cu o sttie ca a lu' baiatu'. Se mai adauga gain din masina si cine-stie ce........ se ajunge la 150db (dar e un efort imens).  _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 12:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu nu mai zic nimic ...... am demonstrat prin calcule ceea ce am vrut sa spun .... o sa folosesc forumul asta doar pt a ma minuna de ce zic unii ...
bafta la rupt masini cu 93 db la 300 W |
|
| Sus |
|
 |
alinu08 Pasionat
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 1:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
totusi calculele sun teoretice si nu stiu cite variabike ai introdus in ele,dar pot sa iti spun ca nu in totdeauna potriveste rezultatul din calcule sau simulari cu cel masurat  |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 1:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca exista diferente, simularile sunt ceva pur teoretic. De pe "hartie" pana in relitate se pot pierde sau castiga db.
Ceea ce se simuleaza totusi ofera un rezultat apropiat cu cel real, iar creerea unui incinte dupa o metoda partial empirica ar fi o mare eroare.
Sunt foarte curios daca masuratorile (facute calumea, fara nici un gain) nu ar duce tot la rezultatul simularii +/- 1 db. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
ares
Data înscrierii: 23/Oct/2006 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Oct 23, 2006 1:52 pm Titlul subiectului: 1202d |
|
|
| Eu vreau sa va zic ca mi-am luat la incepututl veri prin mai 2 JBL 1202D si o statie pe 4 canale GTO 75.4 si sunt extrem de multumit. Din cd-player bass`u la -4 din statie din 3 4 ture cat are o tura jumate si la volum 20 din 40 si ma scoate pur si simplu din masina nu pot sa stau si afara e bine ca nu se aude nimic....deci eu sunt super multumit de ele. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
azi a venit un tov de al meu la mine cu masina si are statia jbl 75.2,dar el are subul GTO1000B(suna al naibii de bine si asta)...mi-am pus io subul in locul lu al lui...mama ce da cu bas sunt impresionat...pt un woofer la 250lei e BESTIAL il recomand inca o data.
sa vedeti cum scutura tabla si usa de la portbagaj de la un astra caravan din 2002...pacat ca nu am avut cu ce filma ... imi imaginez intr-o maina ca tico,matiz ce face un woofer dinasta
P.S mihai acum inteleg d c recomanzi tu combinatia asta dintre 1202 si 75.2
hai noroc |
|
| Sus |
|
 |
|