Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

JBL GTO 1202d
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
alinu08
Pasionat

Data înscrierii: 20/Aug/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 3:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma esti culme io mam referit la magnet ?,inseamna ca nu sti sa citesti,io ziceam de bobina sau voice coil sau cum vrei sai mai zic,apropo motor inseamna bobina ,miez magnet ,asa numa daca te intreaba cineva,eu in rindurile de mai sus vorbeam de diametrul bobinei(voice coil),da e adevarat ca se mai decalibreaza decibel-metrele,dar eu diful jbl l-am masurat in casa nu in masina,intro camera de 7/5 m,nu in habitaclu unei masini
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alinu08
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 3:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

apropo la GZ ala tu zici ca are Xmax mare ,uitete si tu cum arata membarana lui,ar trebui sa aiba macar un Xmax de 30 mm la cum arata ,e doar estetica membrana la GZ,si mai o chestie am auzit ca difera formula de calcul la Xmax intre JBL si GZ,dar de asta nu sunt sigur Rolling Eyes
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 4:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi_0106 a scris:
tu prin motor intelegi diametrul magnetului ?? nasol ........
uita-te la BL ...... sa vezi diferenta ..... ca la GZ e de doua ori si ceva mai mare

cat despre decibelmetru ..... duceti-l la reparat .... ca nu ai cum sa ai 93 db cu 300 W intr-un difuzor nici daca ar fi ultimul rapan de difuzor
ca sa ai 93 db la 300 W ar insemna ca difuzorul sa aiba 67 - 68 db/w/m - ceea ce e absurd

ce ziceai de X-max mic ? vezi ca GZ-ul are 18 mm iar JBL-ul are 12.5 mm
si de la ce te-ai luat tu cu masa membranei ?? de unde o stii pe cea e GZ-ului ? ca nu apare pe nici o lista cu parametri ....... si da-mi voie sa te corectez ..... nu este masa membranei ci este masa intregului sistem mobil Rolling Eyes

nu zic ca GZ-ul este cel mai tare .... dar cred ca este peste acest JBL

hai sa te corectez .... JBL are BL mic pentru ca este masurat cu bobinele in paralel deci la 1 ohm ! daca ar fi fost masurat la 4 ohmi ca la GZ ar fi dat 15,4 Wink de aici si acest SPL spectaculos de 93DB la 2,83V adica 93DB la 8W putere deci vreo 84db la 1W /1m cam asta este si un SPL normal pentru un woofer auto ! sunt sigur ca nici GZ nu are mai mult ! sunt jalnice toate din pct asta de vedere Laughing

Xmax la GZ este de 18mm deci +/-9mm (sincer nu stiu de ce este dat ca fiind 18mm) la JBL +/-12.5mm

mai mult ca sigur GZ Radioactiv acesta este peste acest JBL GTO insa sa nu exageram ... bobinele sunt foarte asemanatoare cea a lui GZ avand 36mm si JBL 34mm inaltime deci diferente mari de Xmax nu au de unde sa fie !

acum mai trebuie luat in calcul si pretul dublu al GZ`ului Sad
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 7:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ELNA a scris:
[adica 93DB la 8W putere deci vreo 84db la 1W /1m

aha...am zis si eu ca nu are SPL 93db char in ziua in car mi-l-au adus acasa si l-am luat la probe...oricum eu am zis asta urechiometric,dar vad ca si logic tot asa e...

oricum e un dif bun.

adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 11:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu am de gand sa ma mai contrazic cu voi .... am mai declarat ca seria asta de la JBL sunt dragostea vietii mele ... adica arata bine, graficele din simulari tind spre "ideal" iar pretul este ffff accesibil

GZ este o firma tare .... cred ca cea mai tare de pe piata la scule pt db racing ..... si nu cred ca fac ei "jucarii" Rolling Eyes

Sanatate !!!
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 6:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu cred ca nu ai habar de db racing ! GZ e tare in germania(normal) ... in rest ... nu se prea aude de ei ... mai ales in america unde Digital Designs , Atomic , Pioneer cam fac legea Laughing
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 7:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si acum vin eu........ "Bang & Olufsen rulzzzzzzzz !!!!"
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 8:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vazusem pe un site niste rezultate obtinute de GZ - 163.1 db (parca) Shocked eu zic ca nu e ceva de omis

LATER EDIT - am gasit informatia pe site .. sunt defapt 163.7 db - si un nou record mondial
vedeti mai jos:

PS: nu cred ca o fost masurat cu decibelmetrul lui alinu08 Laughing Laughing Laughing
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 8:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de ce oare nu dau mai multe detalii pe site? sa fie un record obtinut cu mai multe suburi? Rolling Eyes
Sus
alinu08
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 6:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai dat si tu poza aia cu recordu ala fantastic da teai gindit si cu ce difuri o fost obtinut,aici era vorba de doua difuri nu de toate difurile de la gz sau jbl,apropo uitativa si la JBL pe pagina sa vedeti demo-car si recorduri si toate cele,oricum am vazut undeva pe net ca cineva a obtinut 156 db parca,cu 2 gto 1202d si cu incinta nu supersuparat si fara ajustari,mai o chestie la db drag interesu decibelilor este axat pe frecventa de 42 hz,asta este frecventa de test in rest nimic nu mai conteaza (calitate,estetic,frumos,firma,etc.),asa ca io am gresit cu citeva afirmatii da mam corectat dupa,ar fi bine si voi ,unii sa fiti mai atenti ce postati,oricum is multumit ca mai este Wink si cineva care imi da dreptate
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 11:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alinu08 a scris:
ai dat si tu poza aia cu recordu ala fantastic da teai gindit si cu ce difuri o fost obtinut,aici era vorba de doua difuri nu de toate difurile de la gz sau jbl

eu am vrut sa arat ca GZ este in top ..... GZ adica brandul ... si nu difuzorul ala

alinu08 a scris:
oricum am vazut undeva pe net ca cineva a obtinut 156 db parca,cu 2 gto 1202d si cu incinta nu supersuparat si fara ajustari

iar o dai in fasole Rolling Eyes
hai sa socotim .... ca totul se rezuma la calcule ...
difu asta are 93 db/2.83V/m
adica daca are cele 2 bobine de 2 ohmi legate in serie - din cei 2.83 V se formeaza un curent de 0.7 A si apare o putere de 2 W
daca are bobinele in paralel - adica 1 ohmi ... din cei 2.83 V se formeaza un curent de 2.83 A si apare o putere de 8 W Shocked
sa luam deci in calcul varianta cu bobinele in serie
la 2 W are 93 db
la 4 W are 96 db
la 8 W are 99 db
la 16 W are 102 db
la 32 W are 105 db
la 64 W are 108 db
la 128 W are 111 db
la 256 W are 114 db
la 512 W are 117 db (deja am depasit cu mult puterea nominala de 300 W)
la 1024 W are 120 db (am ajuns la puterea maxima)

pana la 156 db e diferenta de la cer la pamant .... in difuzorul asta ar trebui pompati cam 500 KW ca sa scoti cei 156 db ..... iar daca tinem cont ca erau 2 difuzoare ... deci se mai castica 3 db si se mai castiga 3 db datorita incintei bass-reflex in care au fost montate
sa zicem ca se mai castica inca vreo 6 - 8 db din gainul masinii ..... dar totusi pt 142 db ai nevoie de vreo 30 kw pompati in difuzoare (ceea ce e absurd)
sa nu mai zicem si de power compresion-ul care apare la asemeanea puteri

asa ca ..... alinu08 du-te si minte prin alta parte ...... sau pe altii .... cu mine nu iti merge

Sanatate !
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 12:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ideea calcului este bune si realista. Dar ai un grad de aproximare. Fiind pe scara logaritmica pentru 10db iti trebuie de 10 puterea initiala. Dar rezultatul final nu variaza atat de tare incat mesajul tau sa nu fie inteles si corect.
alinu08
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 4:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu te grabi sa fi gainar sa ma faci mincinos eu am zis ca am vazut pe un forum ce o facut si o obtinut un tip,nu eu,apropo nu stiu daca in calculele tale pur teoretice ai introdus si elementul volum,oricum o sa caut forumul respectiv si o sa pun lincul aici,si daca ma mai faci mincinos aiurea nu te vad bine,deocamdata nu am jignit pe numeni si am pretentia sa nu fiu jignit. CLAR !!!!!
Sus
alinu08
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 4:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uitativa in josu paginii de forum del a linku asta http://www.hifi.co.yu/forum/viewtopic.php?p=31662&sid=7126339ded4d2364806d31765be8a702
Sper sa nu mai fiu catalogat mincinos !!
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Mie Sep 27, 2006 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@Adi din gainul masinii se pot castiga pana la 20DB !! insa ai nevoie de o izolare ca la carte Sad vezi ca ai mai facut greseli prin postul tau ... daca pui 2 difuzoare fata de unul singur castigi inca 6db ! 3db vin din dublarea puterii si 3 din cuplarea acustica Wink iar un difuzor in bass-reflex poate castiga pana la 8db poate mai mult depinde de cutie Wink

sunt cam sceptic referitor la cei 156db totusi e posibil ... sincer cred ca difuzorul asta ar putea sa tina 1000W pentru 1-2 sec dar nu vad scopul inafar de db drag Confused

PS : cei 93db sunt masurati cu bobinele in paralel scrie clar in datasheet ! deci 93db la 8 w pentru JBL ! aproximativ 85db la 1W !
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum