|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
TakeThat
Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 36
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hombre... daca citesti nitel mai sus la postul meu nr 2 vezi ca am mentionat la ce am nevoie..clar sq..
Acu intrebarea e ca apli. asta CLASSIC CA41 cu cei 70 de w mi se pare cam subtirel,oricum mi-a fost recomandat de cineva ca face treaba buna..intrebarea e ca face treaba cea mai buna pt difurile astea...la banii care ii dau pe el ? THx
PS. insonorizarea care va fi facuta odata cu montarea difurilor..:
- podea - antifon-bitumina-aluband-pasla-cauciuc-mocheta
- usi - antifon-bitumina-aluband
- perete antifoc + tunel central - dynamat sau stinger
-plafon - antifon - aluband - pasla
- portbagaj - antifon-bitumina-aluband-pasla-cauciuc-mocheta _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia..
Ultima modificare efectuată TakeThat la Mar Mai 22, 2007 11:37 pm, modificat de 2 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 11:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi cer scuze dar mai scapat !!!
is totusi 70w DLS ... ca41 face fata fara nici o problema ! |
|
| Sus |
|
 |
TakeThat
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 11:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cand ajungi prin Oradea te astept cu cata bere poti duce Multumesc pt ajutor..
Off topic putin..ce parere ai de insonorizarea propusa de mine..? recunosc ca m-am insiprat vartos de pe " saitu' " alalalt.. _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia.. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 5:04 am Titlul subiectului: |
|
|
toate bune si frumoase, cu o singura precizare. in locurile unde vei avea vibratii mai puternice (ma refer la portiere), precum si un profil mai complex al tablei, iti recomand sa folosesti totusi un insonorizant destinat special domeniului audio.
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Insonorizare/Hushmat/Door_Kit__(A_200)/ _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
As vrea sa completez totusi ca acolo unde este un profil mai complex al tablei, adica la portiere, vibratiile nu sunt mai puternice, tocmai din cauza profilelor complexe! Alubandul isi face treaba, cu conditia sa nu ramana aer nicaieri, ca altfel se face condens, apare rugina, etc!
As vrea sa precizez ca faza asta cu insonorizant destinat special domeniului audio este o mare vrajeala! Folia bituminoasa este folie bituminoasa si are bitum in compozitie! e haios totusi ca faza asta cu "destinat special domeniului audio" o intalnesti numai pentru aceste produse. o fi vreo forma de marketing Ce haios ar fi sa te duci in bricostore sa cumperi bitumina, si sa te intrebe la iesire:
-La ce folositi acest produs?
-pai, vreau sa izolez subsolul casei!
AAAA, nu, acest produs este dedicat izolarii acoperisurilor, nu merge la subsol )
sper ca se intelege ideea.
In usi nu are atat de mare importanta rigidizarea tablei, ca ea oricum e rigida, cat acoperirea in totalitate cu material bituminos astfel incat tabla sa nu mai scoata zgomotul acela. toata lumea crede ca daca nu mai zbarnaie usa, clar nu mai vibreaza, dar saraca vibreaza in continuare, ca doar nu ai sudat-o in zeci de puncte sa nu se mai miste deloc! |
|
| Sus |
|
 |
TakeThat
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca aveti dreptate amandoi, si asus ( sa ne traiesti ! ) si 3ldiablo ( vazut-am ce ai facut pe daciaclub..fain ).
Chestia e ca mai mult de 15 bulioane nu vreau sa bag in insonorizare si totusi nu m-am hot exact ce si cum..desi imi doresc sa etanseizez complet pe ambele parti peretele antifoc si tunelul central pt. a elimina cat mai bine zgomotele externe..e adevarat ca ar fi bine sa mai fie parandarat si pentru usi (insonorizare buna) dar totusi...am un logan nu un bmw si fondurile limitate..voi mai vedea..
Acu in alta ordine de idei..si voi credeti ca e mai bine daca merg pe difuri dls decat pe cele focal..la scoruri aproximativ egale
"P.S. Ma intereseaza in mod special claritatea, naturaletea si nu in ultimul rand partea de "joase" ..inteleg din forum ca la doleantele mele dls se preteaza cel mai bine.. " - Sau nu ?
P.P.S Cred ca atunci cand se referea la profile complexe asus se referea la faptul ca bitumina e mult mai complicat pe asemenea profile..e mai putin maleabila..printre altele.. _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia.. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 24, 2007 2:06 am Titlul subiectului: |
|
|
eu zic sa mergi pe focal....e altceva decat dls, cel putin pe partea de amplificatoare, le da clasa cu siguranta, doar ca sunt mult mai scumpe cele pe 4 cnale. oricum w declarati de focal sunt w scosi lejer la 12v, iar la 13.8v scoate mai mult decat in specificatii, arunca un ochi pe site-ul oficial.
eu am niste boxe ieftinache, jbl gto 4 sisteme puse pe un focal FP 2.150, se se aud mult mai frumos decat totate amplificatoarele pe care le-am avut: e puternic si este un altfel de sunet,...pur si simplu parca se aud sunete care inainte nici macar nu existau iar basul este asigurat de damping factorul mare.. eu zic ca se merita investitia
iar ca boxe, ms6a ar fi ideale pt acest amplificator, deoarece controleaza miscarea membranei si deci va intra in distorsiuni mult mai tarziu -deci un sunet mai clar la putere mare.
asta este configuratia pe care as merge in locul tau, eu am ales jbl power sisteme si sincer,..mai bine suna niste gto
ms6a isi ating repede x-max-ul membranei,..dar cu focal nu va ajunge acolo inainte sa dea totul din ele  |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Joi Mai 24, 2007 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi dau si eu cu parerea in cunostinta de cauza:D
nu exista compararatie intre dls si focal ... focal este un brand cu un renume extraordinar in ceea ce priveste partea de difuzoare (varfurile sunt facute manual din cate stiu eu) dar... dls-ul are un raport calitate pret excelent si din aceasta cauza ti-as recomanda dls .si eu am fost in aceasta dilema in urma cu o luna si am ales dls up6 . alegerea a fost facuta dupa ce am ascultat focal polyglass ,utopia si dls iridium, r6,m6 , iar concluzia a fost urmatoarea: focal excela intr-un bas mai placut ,cobora mai mult in frecventa iar dls la partea de medii inalte cu un sunet mai cald mai rafinat .
in ceea ce priveste amplificarea consider ca ai facut o alegere foarte buna |
|
| Sus |
|
 |
TakeThat
|
Trimis: Joi Mai 24, 2007 9:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai baieti cred ca v-ati pus in gand sa ma faceti praff , tocmai cand ma hotarasem si eu cat de cat..oricum e bine ca vedem cat mai multe pareri si argumente..
Ei bine..ideea e ca la inceput am vrut doar difuri fata aplificate si bass in portbagaj amplificat..intre timp nevasta m-a "ajutat" sa imi schimb ideeea..
Probl cea mare e ca stiu exact ce vreau dar nu prea am unde sa ascult ca sa pot face comparatie exacta si sa ma decid..asa ca s-ar putea sa fie nevoie ca pana la urma sa ma iau "dupa urechea" altora...
Audi_A6 sunt convins ca ai dreptate si ca FP 2.150 e scula faina dar costa mai mult decat sunt eu dispus sa investesc..deci zic pass..
_vrx_ fara sa stiu daca e adevarat sau nu..cica "lumea" vorbeste ca la focal sunetul ajunge sa fie metalic mai repede si mai pronuntat decat la dls + ca vb aia sunt destul de scumpe si nu as vrea sa ma frig..dar p.d.a.p. e mai bun in partea de joase ?
Cum spuneam in repetate randuri ma intereseaza "claritatea, naturaletea,"joasele" si mai putin puterea, galagia.. "deci, in concluzie ce sa fie ? _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia..
Ultima modificare efectuată de către TakeThat la Joi Mai 24, 2007 9:28 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
TakeThat
|
Trimis: Joi Mai 24, 2007 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci sa merg pe:
1. P40MP & CLASSIC CA41
cu fata/spate
R6A / Classic 428
sau
2. P40MP & CLASSIC CA41
cu fata/spate
Polyglass 165 V1 /Polyglass 165 CV1 ?
Varianta focal e cu un milion mai scumpa..pe langa acest "amanunt", tinand cont de ceea ce imi doresc, voi care spuneti ca ar fi mai potrivit ?(asus, Mihai..poate aruncati si voi un ochi pe aici..) _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia.. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Joi Mai 24, 2007 10:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
problema e ca nu am prins inca niste polyglass-uri sa vad de ce sunt in stare. de aceea si stau pe tusa...dls-urile le cunosc bine, dar ma abtin sa le compar atata timp cat nu cunosc concurenta... iar despre focal polyglass, am retineri sa recomand ceva ce nu am probat cu urechile mele. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP
Ultima modificare efectuată de către asus la Joi Mai 24, 2007 10:01 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Joi Mai 24, 2007 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
recomandarea mea este ms6a diferenta este semnificativa intre r6a si ms6a
daca vrei sa-ti faci o idee poti sa le asculti la mine in masina
iar pt focaluri vorbeste cu monk poate te ajuta
e o comparatie nu prea corecta, dar decat nimic mai bine ceva  |
|
| Sus |
|
 |
TakeThat
|
Trimis: Vin Mai 25, 2007 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dragii mei as fi cel mai fericit daca as putea avea parte de o auditie rezonabila a ambelor sisteme..problema e ca eu sunt in oradea, voi probabil in bucale, si oricat mi-as dori..
Poate totusi e cineva din oradea-cluj ?
Recunosc ca imi place atitudinea lui asus care desi pe langa alde mine e "taticul" lor nu se arunca pt. a da sfaturi just because..well done ! _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia.. |
|
| Sus |
|
 |
TakeThat
|
Trimis: Vin Mai 25, 2007 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
In alta ordine de idei as vrea sa aduc in atentia dvs inca 2 probleme care imi agita "piticii"
1.Rasfoind undeva pe aici, am citit cum cineva spunea ca polita spate ar fi bine sa fie intarita pe de-a-ntregul cu mdf(deci nu numai inele mdf)..cam cum ar veni facuta trebusoara asta ? nu de alta dar polita la logan nu e dreapta..
2. Mi-ar fi foarte util daca cineva mi-ar putea furniza o explicatie plauzibila la schema urmatoate:
a- conectand la un cd player cu putere: 4 x 50W MOSFET (4 x 22W RMS) impreuna cu un ampli. cu putere 4 ohm (0,1% THD): 4 x 70W ;
difurile, in mod ideal, ce putere ar trebui sa poata suporta ?
b- vreau sa inteleg daca la put. playerului se aduna cea a amplificatorului rezultand puterea totala de care pot beneficia difurile..sau nu ?cum se calculeaza ?
- adica la 4 difuri cu putere RMS 80 - 120 daca amplificam ce am scris la pct a care va fi puterea finala a difurilor ? cum se calculeaza corect ?
Teoria/intrebarea e ca daca ampli duce difurile numai pana la 70 rms inseamna ca nu avem nevoie de difuri cu putere 80 - 120 rms ci difuri cu putere mai mica..gresesc ? Lamuriti-ma si pe mine !..probabil si pe altii..  _________________ Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia.. |
|
| Sus |
|
 |
Shokaliptiku Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006 Mesaje: 2945 Locație: galati
|
Trimis: Vin Mai 25, 2007 6:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
TakeThat politza spate nu poate fi intarita deantregul cu mdf sau orice alt material de acest fel pt ca nu este o suprafata plana ! dc vrei so intaresti cu ceva o poti face batand fibra de sticla pe ea ... sau punand insonorizant !
la cea dea II intrebare ... nu pot sati spun ca puterea HU nu se aduna cu puterea ampului pe unsingur canal ! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|