Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandari 2 sisteme DLS pt. ampli CLASSIC CA41
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Mai 25, 2007 6:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu este nici o legatura intre iesirile amplificate ale player-ului si cele ale amplificatorului. in cazul tau, semnalul in amplificator va veni din iesirile RCA ale HU-lui, iesiri neamplificate. puterea pusa la bataie in difuzoare, va fi exclusiv a amplificatorului.

in orice caz, se recomanda o amplificare ceva mai mare decat valoarea RMS a difuzoarelor, pentru ca amplificatorul sa fie tinut la un nivel inferior celui maxim. cu toate astea, in cazul difuzoarelor (mai ales cand exista un subwoofer in portbagaj) nu e nici o problema daca amplificatorul amplifica difuzoare egal sau ceva mai mari, de cele mai multe ori este folosit filtrul HPF, ceea ce usureaza mult sarcina amplificatorului.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
TakeThat

Data înscrierii: 24/Apr/2007

MesajTrimis: Vin Mai 25, 2007 8:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK, thx. Atunci daca inteleg eu acum corect, fara ampli. put. difurilor e data de hu, adica 50 W, folosind ampli. put. difurilor va fi de 70 W. Acu ca-s W DLS sau alceva..alta discutie. Wink

Deci castigul meu e de numai 20 de W folosind ampli (care are 70 w) , decat daca ar fi numai hu sec (care are 50 w) Question Idea

Iar p.d.a.p. inseamna ca nu are nici un rost sa bag difuri cu puteri peste 70 W pt ca oricum aceasta e puterea finala cu acest ampli..just Question Idea

Atunci inseamna ca as putea folosi si PS6A/Classic 226 cu aproximativ aceleasi rezultate ca si in cazul R6A / Classic 428 (cu diferente de sunet nesemnificative ?) pt ca ampli duce numai 70 W ?

Daca rationamentul e gresit va rog sa ma corectati, nu sunt rau intentionat, vreau doar sa inteleg mai bine.. Mr. Green

P.S. Si atunci daca as vrea sa scot tot din R6A / Classic 428 ar treb. un ampli ceva de genul ULTIMATE A4(4 x 85W - 4 Ohmi) ), iar daca vreau sa raman la CLASSIC CA41 (4 x 70W - 4 Ohmi))sunt mai mult decat suficiente PS6A/Classic 226 ?ca sa nu arunc cu bani aiurea..sau cu rezultate mici..

AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Vin Mai 25, 2007 8:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Un hu are puterea rms de aprox 25w 50 aia care sunt scrisi pe fata casetofonului sunt aia maximi.
Oricum chiar daca ai da cu un aplif de 35 de w curati...tot s-ar auzi mai bine decat cei 25 ai hu-lui.
Sus
TakeThat

MesajTrimis: Vin Mai 25, 2007 8:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ahaa..hai ca incep sa pricep..mersi ca m-ai lamurit in priv diferentei cu si fara ampli..ca eram in ceata rauu..revenind la al 2 lea aspect al problemei.. la ampu pe care l-am ales de 70 de W..sunt mai mult decat suficiente PS6A/Classic 226 ? sau am avea rezultate mult mai bune la acelasi ampli cu R6A / Classic 428 , eventual MS6A/Classic 428 ..e vreo diferenta notabila au ba? ca la pret e diferenta..Wink

Acu sa fie clar ca nu vreau ceva pt EMMA , dar m-as bucura mult sa ma apropii de "SQ nu inseamna '-cum imi place mie-' ci sa sune cum trebuie, natural, ca la concert. Sa poti da tare si sa se auda corect, sa nu te zguduie bass-ul si nici sa nu te zgarie pe urechi mediile si inaltele." - cum zicea mihai prin alte parti.. Embarassed

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 7:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in cazul sistemelor (dar si a coaxialelor de altfel) extrem de importante sunt frecventele inalte. atat PS6A cat si R6A au exact acelasi tweeter, T25. acesta si e motivul pentru care eu personal am ales PS6A. Nefiind adeptul decibelilor in nestire (daca eram, luam GZ sau altceva, nu DLS) gasesc diferentele dintre PS6A si R6A destul de mici. in schimb MS6A deja au tweeter din seria ultimatum, serie dedicata mai putin SPL-ului si mai mult SQ-ului. ai sa vezi, in cazul sistemelor de difuzoare, in aceasta serie, o sensibilitate declarata mai mica decat in cazul seriilor inferioare.
nu stiu daca ai facut-o deja, dar rasfoieste putin topicul din link, si descarca filmuletul atasat:
http://www.be-loud.ro/forum/dls-ps6a-t2237.html

Sus
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 9:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite 2 filmulete cu DLS MS6A, instalate pe masina mea, amplificate de JBL 75.4 Wink

http://www.be-loud.ro/forum/download,id,983.html

Octavia II
Sus
TakeThat

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 4:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va multumesc baieti pt. promptitudune si seriozitate, toata stima!
Asus si marku_trd, am primit exact raspunsul pe care il cautam, sunt mult mai lamurit acum.
In concluzie, probabil ca voi merge pe varianta PS6A/Classic 226, desi nici varianta MS6A/Classic 226 nu e scoasa complet din carti..
am hotarat asa din 2 motive:

1. PS6A se pare ca reprezinta ce imi trebuie mie , desi e clar ca MS6A ar merita banii, DARRR ...
2. Din informatiile culese de pe acest forum dar si altele de gen am intales importanta capitala a unei isonorizari cat mai bune pt. a obtine calitate maxima Very Happy Wink

Deci am hotarat ca sa bag bani cat mai multi in insonorizare, iar sistemul audio sa fie la un nivel acceptabil.
Prefer sa nu cumpar sisteme/difuri puternice deci mai scumpe, care sa imi vibreze aiurea la jumate din putere,pt ca am lasat insonorizarea pe planul al 2 lea.
Bineinteles, cazul ideal ar fi fost o insonorizare totala dynamat/stinger, sub in portbagaj cu ampli si difuri in toate portierele cu ampli si ele, dar trebuie sa ma incadrez intr-un buget, asa ca asta e varianta finala:
P40MP & CLASSIC CA41 , cu fata/spate - PS6A/Classic 226 (sper sa nu ma dezamageasca formula aleasa Embarassed )

Multumesc inca o data tuturor celor care m-au ajutat cu info, direct si indirect, nota 10 pt forum ! Rolling Eyes Ramane sa va contactez in iulie cand voi avea posibilitati financiare pt toate cele..

Intre timp cercetarea mea nu s-a incheiat, ramane de explorat domeniul insonorizarii..probabil ca voi deschide un topic la diverse sapt viitoare in care voi posta iarasi opiniile si intrebarile mele si sper sa fiu ajutat si acolo Very Happy

TakeThat

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 10:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca imi mai permiteti totusi o intrebare..d.p.d.v. Sound Quality, care combinatie credeti ca e "mai buna" Very Happy

P40MP & GTO 75.4 cu MS6A/Classic 428 sau
P40MP & CLASSIC CA41 cu PS6A/Classic 226 Question Idea

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

combinatia P40MP & CLASSIC CA41 cu PS6A/Classic 428 ce ar avea? te sperie faptul ca difuzoarele din spare ar fi mai puternice decat cele din fata? nici o problema, faci reglajele cum iti suna tie mai bine.
Sus
TakeThat

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 11:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma sperie mi se pare chiar ok..deci sa inteleg ca ampli dls sa fie totusi mai bun pt sq..si oricum cele de pe spate ma gandesc sa le tin reglate mai bine spre bass.. in alta ordine de idei "tine" alternatoru standard de pe laureat sau ar mai trebui ceva adaugat ? Very Happy
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Sâm Mai 26, 2007 11:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tine linistit alternatorul.
Sus
TakeThat

MesajTrimis: Dum Mai 27, 2007 12:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Singura chestie pe care totusi inca nu am inteles-o: am optat Classic 226 initial pt ca Classic 428 are 80W RMS / 120W max (bine..sensibilitatea e totusi mai mare..), iar apli scoate numai 70 W..deci oricum nu vad cuma ar fi mai puternice decat cele de pe fata, care si ele suporta 50-80 W maxim..unde gresesc..? Sad
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Mai 27, 2007 7:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai prin puternice, exact la sensibilitate ma refeream. dar asta nu e un mare avantaj al 428-urilor fata de 226. probabil mare parte din diferenta de sensibilitate o da tweeterul de 25 mm fata de cel de 16mm. prea putin important zic eu, dupa capul meu as renunta complet la inalte pe spate (fie prin folosirea FIE din player, fie prin neconectarea tweeterului la filtru). insa acei 10Hz mai jos declarati la 428, ma fac sa cred ca exista diferente si la woofer, nu doar la tweeter. si cum DLS nu se arunca sa declare frecventele minime doar de dragul vanzarilor, sunt sigur ca in zona joaselor (50-80Hz) vei avea un raspuns mai bun din partea 428. e adevarat, pentru a avea acele frecvente la un volum mai ridicat, s-ar necesita niste incinte micute sub difuzor, de 10l. in cazul asta, impreuna cu PS6A-urile din portiere, vei avea un bass mai mult decat ok. chiar comparabil cu un subwoofer micut.
Sus
TakeThat

MesajTrimis: Dum Mai 27, 2007 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca ai perfecta dreptate, m-ai lamurit. Ca de obicei, ai fost la inaltime..thx Very Happy
TakeThat

MesajTrimis: Lun Mai 28, 2007 6:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai putea cumva detalia partea cu incintele? seald nu BR, cred.. ce dimensiuni sa aiba (cat pe cat), la ce pret as ajunge pe materiale (ma gandesc la mdf si nu numai ) Nu cred ca mai este o noutate pt nimeni ca sunt "pasta" cu sistemele, asa. ca vei imi ierta cred si intrebarea urmatoare..nu s-ar putea face o singura incinta pt ambele difuri ? Rolling Eyes
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4  Următoare
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum