Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem audio Citroen C2
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
mecanicu

Data înscrierii: 10/Ian/2016
Locație: Constanta

MesajTrimis: Dum Ian 10, 2016 9:36 pm    Titlul subiectului: Sistem audio Citroen C2 Răspunde cu citat (quote)

Salut! Masina pe care doresc sa instalez noul sistem audio este un Citroen C2 VTS fabricat in 2007, coupe. In prezent are montat cd-player original cu comenzi volan, sistem Bluetooth Parrot CK3100 boxe in usile din fata si in aripile spate pe care vreau sa le pastrez in aceasta configuratie.
In bord am un loc 1 DIN vacant in care doresc sa montez un cd player Alpine CDE-180RM sau CDE-181RM sau Clarion CZ-102EA. (doresc cu iluminare portocalie asa cum este tot bordul. Boxele doresc sa le montez intr-un suport construit din pal in portbagaj deoarece tablia din spatele tetierelor este foarte mica, subtire si nu ar suporta greutate. Suportul din pal vreau sa fie de forma unui paralelipiped caruia ii lipsesc fetele mari laterale pentru a putea folosi portbagajul. Vreau sa izolez partea din spate cu fonomin. Nu doresc sa renunt la sistemul masinii doarece din playerul original se fac si anumite setari ale autovehiculului. Boxele la care m-am gandit sunt Alpine Type-G SPG-17C2, Clarion SRE-1721S sau Clarion SRG-2033R. Vreau 4 difuzoare. Noul sistem vreau sa il folosesc doar pentru a rula mp3 de pe usb. In majoritatea timpului ascult muzica house. Bugetul alocat aproximativ 1000 lei dar pot sa cresc daca e nevoie/merita. In viitor poate o sa montez si un subwoofer de dimensiuni mici cu amplificator incorporat, ex. Alpine SWE-815.
Astept pareri/recomandari.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Dum Ian 10, 2016 11:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa inteleg ca vrei pe langa sistemul original al masinii (de care nu te atingi) sa mai montezi un player si alte 4 dif . Daca playreul oruginal avea mp3 sau usb iti reconandam sa schimbi dif . In cazul tau ai putea sa montezi un player alimentat separat si indispensabil de playerul original..la care sa adaugi un sistem bun pe fata. Ceva focal hertz helix dls..iar pe spate doua ovale sanatoase sau daca vrei sw nu mai are rrost sa investesti in boxe pt spate.
Deci prin urmare..playreul original va functiona doar pe dif spate..iar playerul nou cu sistemul nou de pe fata si un sw sau doua ovale in polita (aici tu decizi). Cu un mic artificiu cred ca poti face sistemul de pe fata sa mearga pe ambele playere ( nu in acelasi timp)
In ceea ce priveste playerul as merge ori pe pioneer ori kenwood. De la alpine as merge pe seria 17x sau un player mai serios..nicidecum 18x. Cand o sa am timp o sa iti day niste exemple de playere si dif. Pe tel ma misc ca melcu.
Totusi pare o nebuneala ce vrei u sa faci.vroiam sa ti zic ca exista adaptoare de comenzi de volan care chiar daca schimbi playerul te ajuta sa ramai cu functiile de pe volan. Costa in jur de 300 leiun asemenea adaptor.
Gandeste te bn..sa nu faci o ciorba cu de toate si sa nu fii multumit

mecanicu

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 12:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu vreau sa umblu la boxele fata. in boxele fata se aude convorbirea telefonica. trebuie insonorizate usile fata daca pun noile boxe. Suna foarte bine boxele tale Focal, m-au facut sa uit de ce pusesem mai sus. E nasol daca pun 4 difuri in spate?
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 12:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E destul de nasol sa vina sunetul doar din spate.
Insonorizarea e utila dar nu te obliga nimeni s.o faci.
mai intereseaza.te de acel adaptor comenzi.

mecanicu

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 12:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu despre ce vorbesti. nu vreau sa intervin asupra sistemului original sub nici o forma. vreau sa fac o alta configuratie in conditiile aratate mai sus... daca este posibil.
KENWOOD http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KMM-101AY/ sau http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEH-1800UBA/ ? Eu mai mult am emotii cu acel suport din pal, daca e ok, cu toate ca o sa fie mult mai rigid ca o polita de la o masina hatchback.
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 1:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DacĂŁ nu vrei sĂŁ modifici sistemul stock al mașinii, lasĂŁ-l așa!!!

Ce vrei tu sĂŁ faci e țigĂŁnie purĂŁ.

Ultima modificare efectuată de către VanIIa la Lun Ian 11, 2016 2:38 am, modificat de 1 dată în total
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 1:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De pututse poate. Pui un player..tragi alimentare de la baterie si apoi cabluri separate pt noile dif. Doar ca vb colegului e oleac de tiganie. Dar daca lucrezi ingrijit..atata timp cat tiganeala nu se vede ( cabluri la vedere sau alte prostii) e ceva cu care se poate trai fara probleme.
Player kmm 361 sd..doar ca nu are hpf..daca folosesti hpf mergi pe pioneer. Playerele bune de la alpine sunt scumpe. Dif..avand in vedere ca le pui in polita altceva inafara de ovale nu as pune.

dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 1:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ADEVARAT!!!!! tiganieeeeeeee, sau cu alte cuvinte vrea sa faca din cacat, bici.

Iti uram succes!!!

Sa nu zici ca nu ti-a spus nimeni, dar ce vrei tu sa faci e un mare cacat si o pierdere de timp si bani, din orice punct de vedere.

Schimba masina daca vrei sa ai flexibilitate in inlocuirea player-ului si daca vrei ceva sunet cat de cat corect.
Exista multe alte marci de autoturisme , nu s-a oprit productia la Citoen.

mecanicu

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 10:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK merci pentru sfaturi. o sa ma gandesc la o alta varianta. problema este ca vreau sa pun difuri doar in spate? ca nu vreau sa renunt la sistemul original? ca vreau sa fac acel suport pentru portbagaj?
Usa arata ca cea din poza. Pot monta un difuzor in locul celui original si cel stock in locul buzunarului mic. Asa e ok?

images.jpg
 Description:
 Filesize:  7.15 KB
 Viewed:  1555 Time(s)

images.jpg

Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 11:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Problema principala e ca tu vrei sa rulezi 2 sisteme audio in paralel ceea ce noua ni se pare cel putin abstract.

Poza e foarte mica, nu-mi pot da seama exact dar presupun ca e un difuzor de 16.5 ceea ce e foarte bine deoarece e usor de inlocuit.

Imi este peste puterile mele de intelegere de ce nu vrei sub nici o forma sa renunti la boxele stock (la player am inteles ca ai anumite functii, desi si aici ai putea sa ne lamuresti mai mult; daca este vorba doar de comenzile de pe volan se poate rezolva cu adaptor).

//Vad ca ai locas stock si pt. tweeter Question Te rog, nu-ti bate joc de portiera si inlocuieste doar ce e pe masina cu ceva aftermarket, mai bun.

Player-ul original nu e asta?

mecanicu

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 3:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acesta este cd player. tweeterele sunt montate in bord sub parbriz. pe usa nu este nici un loc pentru tweeter. poza aceea este cu o usa custom. Din cd player original reglezi data, ora, rear wiper active, autodiagnoza, etc. (acum sunt reglate dar daca scot borna la baterie?) De aceea vreau sa il pastrez mai ales ca am si parrot ck 3100 instalat si merge f bine. OK. am inteles. nu e in regula ce vreau eu sa fac. Puteti sa imi recomandati difuzoare si sa pastrez cd player stock?
Sau ce altceva pot face sa am un sunet mai bun?

cd-player-cu-comenzi-volan-peugeot-307-9581712f017a8fcbfa-0-0-0-0-0.jpg
 Description:
 Filesize:  261.9 KB
 Viewed:  308 Time(s)

cd-player-cu-comenzi-volan-peugeot-307-9581712f017a8fcbfa-0-0-0-0-0.jpg

Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 3:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Well, ok.

Data si ora nu sunt cine stie ce, si le poti regla cu player-ul asta apoi schimbi cu cel aftermarket. De cate ori scoti borna de la baterie? Eu unul n-am umblat la ea decat atunci cand a fost nevoie sa mai trag un kit de cabluri Smile)))

Rear wiper active nu stiu ce reprezinta. Autodiagnoza cat de des o folosesti?

Difuzoare aftermarket pe player-ul ala.... Sunt inutile. De asta-ti ziceam. Ori schimbi si player-ul si boxele ori le lasi asa.

dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Lun Ian 11, 2016 11:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu iti propun sa lasi playerul de fabrica pe pozitie. Cumperi un player aftermarket, il montezi sub cel de fabrica.
PĂŁstrezi alimentarea pentru cel originale in felul acesta pĂŁstrezi functiile ce te intereseaza, iar firele pentru difuzoare le conectezi la cel nou. Daca vrei sa le amplifici atunci conectezi firele la amplificator.
Alimentare player ului nou ar fi indicat sa o faci separat, in cazul montĂŁrii unui a mplificator te poți folosi de alimentarea acestuia.
Pentru recom andari trebuie sa spui un buget si ce asteptari ai.

alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mar Ian 12, 2016 2:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna idee. Playerul vechi..pt functii..iar cel nou pt muzica. Si nu te mai complici cu 10 mii de dif. Unsistem bun pe fata e suficient.
mihai0905
Pasionat

Data înscrierii: 01/Aug/2014

MesajTrimis: Mar Ian 12, 2016 2:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

te poti impaca cu ideea de a avea player ul orginal si sub el unul aftermarket?daca da...succes la complicatii,
daca vrei un pic mai multa muzica si nu vrei sa schimbi boxele si player ul...poti sa iti pui un mic subwoofer ....investesti cateva sute lei(nu prea multe ca nu se merita si nu se vor simti atata timp cat nu schimbi player ul) umbli putin la setari si ai un pic mai mult.acum depinde cat de mult vrei sa iti duduie muzica in masina...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum