Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

SuperNova la inceput de drum
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
killergts
Pasionat

Data înscrierii: 27/Sep/2008
Locație: cotroceni

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 7:26 pm    Titlul subiectului: SuperNova la inceput de drum Răspunde cu citat (quote)

dsn 2002 clima

sistem:
HU:KDC-W5141UAY
front:Mac Audio PF 2.16
back:vieta de cacao+twetere DLS
amplificator boxe: mac audio mp4000
amplificator sub : Rockford Fosgate 301M
sub: BM 38cm in configuratie de 2ohmi in incinta inchisa.
izolare fonica: nimic si se simte.
+borne baterie PROLINK
cabluri subtiri 6AWG si ceva mai gros pt masa pe care am decis sa o iau direct de pe baterie din motive de masina de cacao si pierderi+zgomot pe traseul de masa.difuzoarele fata/spate nu reproduc sub 100hz. este un condensator de 1.6F acolo.

problema...nu am permis.

dupa ce rezolv faza cu permisul(si evident cu bugetul) urmeaza.
vopsire integrala.
izolare fonica usi,podea, portbagaj, plafon, firewall si restul.
difuzoare mac audio cfx 2.16
mp4000 montat in punte doar pt difuzoarele de fata si pozitionat in spatele torpedoului pt a avea traseu cat mai scurt pt alimentare, semnal, si difuzoare. condensator exact langa amplif.
incinta noua pt sub, ampliful cat mai mascat tot cu condensator cu condensator langa el. alt difuzor pt sub mai incolo...(evident un ground zero de 38cm)
alt head unit: cel putin Alpine CDE-9880R.
alt wiring complet.
si evident o baterie noua, acum am un jaf de 50ah si va fi inlocuit cu una de 65ah, avand in vedere ca alternatorul la versiunea clima este de 80ah.

HU.jpg
 Description:
 Filesize:  129.25 KB
 Viewed:  505 Time(s)

HU.jpg

frontspk.jpg
 Description:
 Filesize:  247.95 KB
 Viewed:  546 Time(s)

frontspk.jpg

fosgate.jpg
 Description:
 Filesize:  124.97 KB
 Viewed:  552 Time(s)

fosgate.jpg

conect.jpg
 Description:
 Filesize:  122.86 KB
 Viewed:  620 Time(s)

conect.jpg

messmp4000.jpg
 Description:
 Filesize:  127.47 KB
 Viewed:  555 Time(s)

messmp4000.jpg

sub1.jpg
 Description:
 Filesize:  115.45 KB
 Viewed:  561 Time(s)

sub1.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 8:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut, dupa nickname Laughing , tu esti cristi?
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 8:58 pm    Titlul subiectului: Re: SuperNova la inceput de drum Răspunde cu citat (quote)

killergts a scris:

izolare fonica usi,podea, portbagaj, plafon, firewall si restul.
difuzoare mac audio cfx 2.16
mp4000 montat in punte doar pt difuzoarele de fata si pozitionat in spatele torpedoului pt a avea traseu cat mai scurt pt alimentare, semnal, si difuzoare. condensator exact langa amplif.
incinta noua pt sub, ampliful cat mai mascat tot cu condensator cu condensator langa el. alt difuzor pt sub mai incolo...(evident un ground zero de 38cm)
alt head unit: cel putin Alpine CDE-9880R.
alt wiring complet.
si evident o baterie noua, acum am un jaf de 50ah si va fi inlocuit cu una de 65ah, avand in vedere ca alternatorul la versiunea clima este de 80ah.

incepe doar cu fonoizolarea usilor, cfx-urile pe care le vrei le-ai ascultat undeva? (daca esti cine cred ca esti ai un atelier auto hi fi in zona care vinde macaudio Laughing ), inel mdf, cabluri noi si ordine in portbagaj;
nu stiu cat de usor iti va fi sa montezi mp-ul in spatele torpedoului, trebuie sa se raceasca si el, sa butonezi la crossover, ca vad ca nu esti interesat de un head unit cu dsp
exista multe alte brand-uri pe langa macaudio si gz, eu zic sa-ti alegi mai intai un hu cat mai performant, se gasesc destule sh la preturi bune.
te atrage spl-ul? sau vrei si eschiu (el) Laughing

killergts
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, eu sunt. stiu atelierul...dar bugetul e cu minus, mare minus. cfx-uri nu le-am auzit dar am auzit difuzoarele pe care le-am acum si sunt ok, cfx-urile sunt super tari la capitolul constructie si am incredere. mp-ul se baga lejer, racirea nu conteaza...ca nici in portbagaj nu e mare chestie de racire... am mers fara torpedou 2saptamani si nu m-a deranjat. setarile se fac cu torpedoul dat jos. chestia ar fi ca nu vreau sa ma ajute nimeni la constructie, ma descurc tot ce imi trebuie sunt banii...si momentan sunt in copac. pana la vara, o sa fac bugetul facut. cel mai important este vopsirea si izolarea fonica. la capitolul HU nu prea ma pasioneaza modelele scumpe...daca o luam asa head-unit ar un intel atom 1.6ghz si un x-fi pe care il scot din calc. ma pasioneaza si SPL-ul si SQ-ul, dar as vrea sa fac mai degraba un compromis total, adica respectarea regulilor de SQ la capitolul instaling si sound, dar cu valeitati de SPL. daca ma supar fac un mare labirint in tot portbagajul si omor difuzor asta de 2.5lei.
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sal !
buretele este cu adeziv ?!

YM: shokaliptiku
Sus
killergts
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

este fara adeziv. pe langa ce se vede exista si in incinta, si sub ea, si intre bancheta burete de 40mm. apropo...pun si un filmulet. in realitate oglinda vibreaza mult mai tare.

Ultima modificare efectuată killergts la Sâm Sep 27, 2008 10:15 pm, modificat de 2 ori în total
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

oke
mercik frumos
spor in continuare

YM: shokaliptiku
Sus
killergts
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 07, 2008 10:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In ideea de SQ (pt ca la spl nu am nici o sansa) s-au schimbat planurile de cumparaturi..
cel mai ieftin HU cu ce imi trebuie: clarion DXZ788RUSB
difuri fata: Hi-Energy HSK 165
inca un amplif care va ramane doar pt twetere, probabil un Z2100
alta incinta pt sub, bass reflex acordata la 22hz cu 160litri, cu un raspuns cat se poate de liniar. SPL maxim, la putere maxima (300w) de 110db..cel putin teoretic. (urmatoarul pas dupa terminarea sistemul este upgradarea amplifului pt joase cu ceva de cel putin 1000w pt bass de calitate superioara la puteri gen 200-300W + un amplif jbl cu 4 canale pt fata, neaparat in tehnologie crown, pt ca oricine stie ca un difuzor suna mult mai bine la tensiune mare decat la amperaj mare.)
ampfilicatoare pe care le am nu sunt destinate pt SQ, dar le voi regla cu osciloscopul in ideea sa obtin puterea maxima cu distorsiuni cat mai apropriate de zero...pe cat posibil in toata gama de frecventa(si evident in conditii de concurs, adica motorul oprit...adica tensiune de maxim 12.5 continuu).
plus izolare fonica de sarac, adica usi portbagaj si plafon (in limita a 20mil)
+2 baterii de 25A cu capacitate foarte mare de descarcare rapida.(nu sunt destinate car audio dar sunt concepute pt ups-uri care omoara bateriile mai repede decat un sistem audio)
in primavara ma apuc de treaba, pana atunci strang banii si mai fac rost de materiale.
am pus un grafic cu raspunsul teoretic al incintei cu difuzorul asta.

bass-reflex-SQ.jpg
 Description:
 Filesize:  24.69 KB
 Viewed:  486 Time(s)

bass-reflex-SQ.jpg

Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Mar Oct 07, 2008 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu exceptia amplificarii (sunt n solutii mult mai bune si poate mai accesibile decat jbl crown) nu am nimic de comentat, good HU, good speakers!

cauta un audison lrx sau un genesis profile sau un helix esprit/precision pentru amplificarea difuzoarelor, lasa jbl-ul pentru altele Wink

killergts
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Oct 18, 2008 7:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am rezolvat una din probleme..am luat permisul. acum inca ma documentez pana la primavara pt a realiza ceva decent, plus ca am un buget de facut.
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 19, 2008 12:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

te asteptam maine (duminica) la 4 tuning, complex romexpo, sq gathering Smile
killergts
Pasionat

MesajTrimis: Dum Oct 19, 2008 6:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu v-am gasit, am venit tarziu...si nu prea mi-am placut ce am vazut...a fost foarte slab fata de anul trecut.
Sus
killergts
Pasionat

MesajTrimis: Vin Noi 28, 2008 9:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

s-a inlocuit head-unit cu un sony CDX-CA900, nu in ideea de upgrade ci de downgrade pana la schimbare headunit-ului dar culmea se aude ceva mai bine si cd-playerul asta vechi are multe chesti calumea.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Noi 28, 2008 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Prea jos acordata incinta.
Intr-o masina, din cauza cabin gain-ului, cu o incinta acordata mult sub 28-30hz risti foarte mult sa obtii un low-end monster. O incinta care raspunde foarte exagerat sub 30hz. Programul arata raspunsul in free-air. Nu raspunsul in masina, care o sa fie total altfel..

Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Sâm Noi 29, 2008 5:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chestia cu acordaju e o chestie de gust .... mie spre exemplu imi place cum suna acordate pe la 35-38hz acuma poate tu vrei mai jos dar un dif bun o sa coboare si mai jos de frecventa de acordare Rolling Eyes
inca lucram !
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum