Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce forma pt incinta?
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
sor
Pasionat

Data înscrierii: 11/Iul/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma simt mai bine acum. Very Happy
As mai avea o curiozitate, stiu ca pt reproducerea frecventelor joase e nevoie de mai multa putere comparativ cu celelalte frecvente. Cam care ar fi proportia in ccp puterea consumata? De ex, daca pe fata am consum de 20W, cam cati watti consuma subul, fara nici un fel de corectie de ton sau de volum pe sistem? Subul va merge doar pana la 50Hz (de pe la 30Hz, daca e sa-l credem pe producator).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 1:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de obicei puterea alocata subului tre sa fie inca o data mai mare fata de cea cu care se ataca difurile din sateliti(respectiv difurile din usi),dar asta difera si de SPL...

in principiu fiecaruia dintre noi ne place al fel de sound...si treaba asta e relativa

o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 1:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

[quote="o&g"]forma trapezoidala pe langa ce atenueaza undele astea stationare ai facut-o banuiesc ca se "lipeasca" mai bine de bancheta spate....sau gresesc ? Very Happy
[quote]

dap pt asta este facuta....dar trebuie ei si ea antifonata ca orice incinta!!!! recomandat este ...VATELINA, BURETE COFRAJAT/NORMAL....foarte bine se aude si cu burete normal si se lipeste excelent pe lemn cu prenadez Smile

pretul la burete normal... este de 23 ron pt foaie de 2m2 de 2cm Smile

sor
Pasionat

MesajTrimis: Dum Sep 17, 2006 8:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://i9.tinypic.com/4ih9j5k.jpg
http://i9.tinypic.com/344oxhz.jpg

O fi pozitionat bine portul? Am lasat 3cm fata de peretii din colt.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 7:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca 3 cm e minim jumate din diametrul portului e bine

P.S ce dimensiune are portu ?

sor
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

62mm. Nu stiu daca o sa gasesc ceva exact la dimensiunea asta. Ce faceti cand nu gasiti tuburi de diametrul recomandat de producator?
Lungimea recomandata - 26cm, dar eu zic ca pozitionarea asta poate fi socotita ca "next to a corner", asa ca as taia 30% din ea, si va ramane de cam 18cm.
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 7:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am primit placile. Urmeaza sa le lipesc, dar nu sunt sigur cu ce. Recomandari?
http://i9.tinypic.com/455m64i.jpg
http://i9.tinypic.com/308bhgl.jpg
http://i9.tinypic.com/2eksv81.jpg
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 8:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu cutia nu o sa ai probleme de gen vibratii...vad ca e gros materialul...

fa cumva sa faci rost de tub de 7cm in diametru(de asta de gaseste) si il pui un pic mai lung...pate se joaca cineva cu BB6 si iti spune exact.

eu aplic un strat de silicon,pe muchiile care se imbine, inainte de prinderea placilor cu holsuruburi,iar dupa prindere mai aplic un strat de silican pe toate muchiile ca sa fiu linistit ca nu pierde aer niciunde si nu voi avea sunete "parazite"...nu merita sa te zgarcesti la silicon ca la o incinta asa micuta ai nevoie de ~ juma de tub...deci vreo 4lei...

sor
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 8:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci cu suruburi, totusi. I-mi formasem parerea ca nu e nevoie de ele decat la incinte mai mari... Cu silicon n-am umblat Embarassed nu stiu cum se comporta, se intareste? Intreb pt ca o sa fie nevoie pe o portiune de putina umplutura findca ramane o distanta de 1mm (neatentie la decupare). Cel putin pt locul ala am nevoie de ceva sa astup. Ce sa folosesc?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru abateri de 1mm poti folosi linistit silicon,pe care il aplici cu un "pistol" pt silicon(e vreo 5lei daca nu ai deja) si eventual cu o spatula sau cu degetul UMED il nivelezi.
rezultatul final tre sa fie asa

poza nu imi apartine

sor
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Zici ca nu tre sa umplu cu altceva? I-mi convine!
Nu sunt lamurit inca cu tubul, daca pun unul cu diametrul mai mare decat cel recomandat tre sa il fac mai lung Question Finca nu prea mai am unde sa-l bag...
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

faza e noasoala din urmatoarele cauze...

1.gaura pt tub a fost deja decupata cu un anumit diametru(6.2 din cate am inteles)
2.daca pui tub mai mic in diametru creste GD si posibil sa "fluiere" aerul prin port
3.daca pui tub mai gros tre sa fie sensibil mai lung...(cati cm mai ai pana la peretele din spate cu portul de 26cm lungime ?)

sor
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Taietura pt port e de 7cm diametru, iar lungimea interioara a incintei e de 28cm la nivelul la care vine montat portul. +2cm - grosimea peretelui fata.
=30cm. Dar ca sa ramana 3 cm fata de peretele spate, raman deci 27cm utili..
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmm...nu stiu ce sa zic...ai naibi astea cu incintele lor asa mici... Confused
incearca sa gasesti port de 7cm sau daca nu teava de PVC (diam ext de 7.5)(din aia de instalatii sanitare),sa montezi portu si sa vezi cum suna...daca iti place totul e bine...

sor
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 11:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum ar fi sa-mi fac portul din carton presat? Chiar asta noapte citeam undeva pe net de asa ceva. Sper ca am inteles (tradus) bine ce spunea nenea ala acolo. Asa il fac la ce diametru poftesc Razz .
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
Pagina 4 din 8

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum