Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dacia Solenza
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 4:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa e, incepand cu anul competitional 07-08 regulamentul a fost schimbat dramatic si acum este public si gratuit.
Auzisem ca se va modifica substantial dar acum ca m-am uitat peste el inca nu-mi vine sa cred ce vad... se accepta MP3 ca sursa pentru arbitrare Shocked

Istoria regulamentului e asta (din cate stiu eu):
Manualul pe 03-04 continea atat descrierea diverselor puncte de verificat si punctat cat si indicatii pentru arbitrii si bareme dupa care sa faca punctarea. Primele capitole erau publice si gratuite (descrierea competitiei si a categoriilor) si restul erau disponibile contra cost.
In 05-06 s-a mers pe aceiasi reteta, primele capitole gratuite si cele cu detalii despre procesul de arbitrare contra cost... Insa chiar si asa au inceput sa dispara unele detalii pentru arbitrii. In 03-04 exista track list-ul CD-ului respectiv cu indicatii despre ce si cum trebuie ascultat la fiecare track, ce instrumente trebuie sa cante si cum etc... Exista chiar un track intentionat facut varza si nu puteai afla asta decat daca aveai manualul Smile Cei care au piratat CD-ul dar nu aveai manualul si-au cam luat o mica tzeapa incercat sa-si regleze sistemul pe acel track Very Happy
In 05-06 dupa cum ziceam au inceput sa dispara aceste detalii... Desi noua evolutie a manualului era un pas inainte (exprimare mai corecta in engleza, mai putine greseli gramaticale si typos etc), ca si continut era ceva mai putin valoros. Toate aceste detalii erau insa disponibile pe un DVD ce putea fi achizitionat separat pe care eu nu l-am avut niciodata.

Am aflat zilele astea la Brasov ca noul regulament 07-08 are 2 parti distincte: partea publica (care vad ca a devenit si gratuita, toate capitolele) si o parte pentru arbitrii care contine instructiuni si detalii ce transforma procesul de arbitrare SQ dintr-un proces aparent subiectiv intr-un proces foarte obiectiv si usor de pus in aplicare. Aceasta parte este bineinteles extrem de utila oricarui participant dar teoretic nu va mai fi accesibila decat arbitrilor. In 03-04 era inclusa in manualul public.
Printre lucrurile "de bine" pe care mi le-a zis arbitrul bulgar cand s-a dat jos din masina mea era si "se vede ca te-ai jucat cu CD-ul emma si ai avut regulamentul si ai reglat dupa el" Smile
Chestia e ca avand manualul si cd-ul 03-04 aproape oricine putea evalua si regla destul de corect un sistem, acum lucrul asta e mai greu, fiecare trebuie s-o faca dupa cunostinte si ureche proprie Smile

In legatura cu CD-ul de SQ 07-08, eu il am, toti participantii la aceasta etapa au primit cele 2 CD-uri gratuit... Pe site vad ca au pus niste MP3-uri la 128 kbps joint stereo... hahaha Smile va dati seama ca au valoare zero, nu?
Sunt doar de demo, daca vrei sa le auzi corect si sa poti evalua sound stage iti trebuie neaparat cd-ul audio... poate si un mp3 stereo la 320 kbps dar tot pierde ceva dinamica si stage sigur.
(exsita si o nota pe site: Please note that these downloads are only for demonstration.)
Cat despre PDF-uri, sunt super utile oricui ar vrea sa vina la EMMA dar nu contin tot ce exista in varianta printed: The full description to the tracks are included the official printed version of the EMMA Competition Manual 2007

Acest "manual" PDF de SQ este orientat catre concurenti, contine chiar si instructiuni de reglare a gain-ului amplificatoarelor dar nu contine baremele de punctare. Cele de pana acum erau facute pentru arbitrii si aveau multe detalii, poze, scheme cu stage-ul, bareme si exemple de punctaje etc. In concluzie, eu data viitoare tot cu manualul 03-04 si / sau 05-06 imi reglez sistemul Very Happy

Din ce mai observ, multe reguli au fost relaxate... De exemplu la install acum nu se mai puncteaza grosimea cablurilor folosite ci doar valoarea corecta a sigurantelor Smile Chair si procesul de SQ a fost mult simplificat, CD-urile de pana acum aveau in jur de 25 de track-uri pentru arbitrare, cel de acum are doar 13 Smile

Oricum, faptul ca acum sunt disponibile ca PDF gratuit (chiar daca nu la fel de valoroase ca cele din anii trecuti) va ajuta enorm la popularizarea EMMA si la atragerea unui numar mai mare de participanti. Buna miscarea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ratonul
Pasionat

Data înscrierii: 28/Aug/2006
Locație: moreni

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 8:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Very Happy aveau un pic emotii

20061203.rar
 Description:

Download
 Filename:  20061203.rar
 Filesize:  5.5 MB
 Downloaded:  1992 Time(s)

Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 8:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai mai, ce smecher esti tu Smile
tare faza, mie numai prin cap nu-mi trecea sa filmez...
mai ai si alte secvente?
eventual ce au zis cand au iesit din masina? ar fi beton...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 8:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

oho...filmulete....vreau mai multe Very Happy
apropo, felicitari mihai, n-am apucat sa-ti zic.
Sus
AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 12:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tocmai am ascultat sistemul mihai a fost de treaba si a venit in fata blocului meu la ora 23 a plecat de la mine Smile
ce sa zic...e super, asa sistem mai rar...calitate nu cantitate clar...

Ultima modificare efectuată de către AdySoLenZa la Sâm Feb 17, 2007 6:26 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 12:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ultima modificare efectuată de către Silviu la Vin Dec 15, 2006 7:05 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Ratonul
Pasionat

Data înscrierii: 28/Aug/2006
Locație: moreni

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 8:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu voi nu mai am nimic. nu am filmat decat 3 min la emma Shocked am filmat un pic masinile cand am intrat si espl de la tau si duba aia alba... lasa ca data viitoare filmez mai mult Cool
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Mie Dec 06, 2006 11:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

felicitari pentru premiu ... respect pentru munca voastra !
la anu sunt sigur ca veti castiga premiul I !

PS : poate ne int si al anu ... sa va mai cicalesc cu "cateva" intrebari ... si dc o da Domnul de alt sub ... poate niste reglaje ... tot pt vocile din masina !!! Very Happy

numa bine !
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Joi Dec 07, 2006 2:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi mult!
Te asteptam anul viitor, sigur ca da, ne vedem.
O sa postez si eu poze, filmulete si mai multe detalii in topic-ul Emma.
Sus
chris
Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 11, 2006 12:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@mihai, cam ce volum aproximezi la incinta pt kick panel? cum este facuta - reflex sau sealed?
ma gandesc sa fac si eu ceva in genul acesta, dar in interiorul usii ceva la 180-200 diametru si 45 adancime, asta pt sealed. care crezi ca ar fi mai indicata pt un dif magnat classic?
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Lun Dec 11, 2006 5:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bass reflex in usi nu am vazut niciodata si nu cred ca este o idee buna.
La mine incinta e tot spatiul interior al usii, nu am mai avut timp inainte de emma sa le fac si incinta sealed - era destul de complicat, mult de munca. Pentru difuzoare de 13 cm (cazul meu) un sealed de 6-9 litri cred ca ar fi fost bun.
Sus
chris
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 1:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adica volumul kick panelului are legatura cu restul usii? usa este o incinta, dar avand in vedere ca are aerisiri eu consider ca ar fi reflex. un dif de 165 mm daca ii facem incinta sealed in usa in jur de 15 litri ar fi deajuns?
intrebari - cum facem incinta? din ce materiale? din tub de plastic ar merge? se poate face fara modificarea tapiseriei si sa avem modificari doar in interiorul usii fara afectarea geamului?
eu am niste idei dar as vrea sa stiu daca ar fi indicat asa ceva si daca se va obtine un SQ mai bun decat in varianta normala.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 1:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, difuzorul canta in toata usa.
Reflex ar fi daca ar avea un port bass reflex care sa dea in acelasi volum cu fata difuzorului, adica un port cu deschiderea in interiorul masinii.
Nu orice gaura intr-o incinta o transforma in bass reflex. e nevoie de un port, de un tub, nu doar de o gaura.
Oricum, la mine usa clar nu este sealed la imbinarea panoului de plastic cu tabla dar nu scapa aer in masina cand e inchisa din cauza chederelor.
O incinta sealed ofera rezultate mai bune, altfel nu s-ar mai face... sunt destul de greu de facut si metoda, pozitia, materialele folosite etc depind numai de particularitatile usii respective... daca poti din MDF, daca nu poate din schelet de MDF acoperit cu fibra si captusit cu insonorizant... Variante ar fi multe, depinde de ce iti permite usa.
Sus
chris
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 10:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma bate gandul sa fac o incinta sealed, dar trebuie sa o gandesc bine pt ca mai vreau sa deschid si geamul. problema cea mai mare este ca nu am bani pt tot sistemul audio, dar strang eu. pina atunci poate reusesc sa fac ceva cu incinta aceea numai ca nu stiu ce dimensiuni ar trebui pt un http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Magnat/Sisteme/Classic_216/
mihai le-ai auzit? poti face o comparatie cu DLS C6A? diferenta ar fi mare?
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 9:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cate pachete de stinger ati folosit pentru insonorizare ?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Următoare
Pagina 4 din 9

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum