Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Logan MCO
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme

Autor Mesaj
AlexBanu
Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Apr 15, 2010 10:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu as pune invers DLS pe tweetere e mult mai detaliat si DD pe midbass.
Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Joi Apr 15, 2010 1:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mie mi-au placut foarte mult inaltele de pe dd , vedem cum se vor auzi pe dls . oricum tweeterele sunt pe 6 ohm si au 80w , dd-u are deabia 65w si asta la 4ohm ..... , pe la 6ohm are 50w Smile . poate o sa pun dls-ul...
Sus
AlexBanu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 15, 2010 2:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din punctul meu de vedere...nu are legatura puterea pe tweeter...oricum iti sunt suficienti si 15W.
Le-am acultat pe ambele si dls e clar mai bun.
Vezi si tu si imi spui dupa.

Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 3:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poze cu noile jucarii
si am mai presat un pic insonorizantul in timp ce ma plictiseam la semafor timp de 2 luni cat n-am avut fetele puse Smile

am ascultat un pic midbasii pe dls si tw pe player , concluzia finala este ca nu am nevoie de upgrade la amplificare, tw suna prea tare pentru urechea mea pe player, iar midbasii aproape ca distorsioneaza cand amplificatorul nici nu da semne de clip (pe led) .
o alta chestie remarcata de mine, midbasul urca pana la 11k Shocked
momentan x-over-ele arata asa:
midbass hpf 40hz/18db lpf 10k/18db
tweeter hpf 2khz/18db (recomandat de producator 1.8k/18db)

100_3148_1.jpg
 Description:
 Filesize:  32.75 KB
 Viewed:  289 Time(s)

100_3148_1.jpg

100_3157_1.jpg
 Description:
 Filesize:  26.67 KB
 Viewed:  283 Time(s)

100_3157_1.jpg

100_3150_1.jpg
 Description:
 Filesize:  38.4 KB
 Viewed:  296 Time(s)

100_3150_1.jpg

Sus
providius
Priceput

Data înscrierii: 20/Aug/2007
Locație: oradea

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 10:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer am ascultat in germania setul tau de componente in niste conditii de multe ori mai bune decat cele din masina....erau extraordinare de pe sculele de pe care cantau,parerea mea este ca irosesti aceste difuzoare fara un amplificator bun pentru ele(cel putin asta e parerea mea)am avut exact inaltele astea,kick-ul din pacate nu l-am testat sa vad cat urca in frecventa(aici iarasi putem intra in polemici ca eu sunt curios ce spl au difurile astea la 11K)oricum sa le folosesti sanatos si spor la educat urechea Wink
Pigoo

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai trebuie lucrat pe partea de insonorizare , asta e sigur .
pe partea de amplificare nu neg ca nu s-ar auzi mai bine cu un amplif mai bun si mai puternic pe midbas si unul pentru tweetere.
intotdeauna e loc de mai bine Smile .
midbasii urca pana la 11k si pe foaie , am gasit un grafic pe un site nemtesc .

cred ca am sa tai midbasii la 3.2k pe panta de 12db si tw la 2.5 pe panta de 12db .
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce am incercuit sunt noduri de break-up, probleme tipice pentru un midbass de 16.5 cu con ne-tratat.
Ca sa nu se ia incepatorii dupa toate lucrurile postate fara prea mult explicatii, NU este ok sa ai raspuns in frecventa.
Asta pe langa faptul ca raspunsul respectiv este on-axis (adica direct orientate spre tine), ceea ce nu cred ca e cazul cu un midbass montat pe usa.

De notat si setarea de la crossover, sa ai asa suprapunere intre punctele de taiere iarasi nu e ok.

Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ultima notatie de sub grafic Smile cred ca n-ai observat-o Razz
stiam ca onaxis este alt raspuns.... si am observat ca de la 3.2 in sus o ia razna, dar a fost doar o precizare ca urca pana la 11k , nu am vrut sa spun ca si canta extraordinar de linear pana acolo Smile
x-overele mentionate mai sus (40hz-10khz/2khz), erau temporare, la prima ascultare, setari "safe" nu si corecte.

Ultima modificare efectuată de către Pigoo la Mie Apr 21, 2010 11:39 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pigoo a scris:
ultima notatie de sub grafic Smile cred ca n-ai observat-o Razz
stiam ca onaxis este alt raspuns.... si am observat ca de la 3.2 in sus o ia razna, dar a fost doar o precizare ca urca pana la 11k , nu am vrut sa spun ca si canta extraordinar de linear pana acolo Smile

Daca zici ca urca pana la 11k, zici asa ceva daca e liniar pana acolo. Asa si eu pot zice de orice subwoofer ca stie canta 200hz...dar e liniar raspunsul ?

Am observat si ultima notatie, e mai bine decat prima, dar inca mai trebuie lucrat.

Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eiii, eu am zis ca urca ... pentru ca crescand hpf-ul am observat ca inca mai canta pana pe la 10k , pe la 12k nu prea mai "functiona" hpf-ul
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Setari "safe" sunt la partea de high-pass intotdeauna. Un difuzor fara low-pass nu o sa aiba probleme.
Doar unii carora care li se strica subwooferele pentru ca intra prea multi hz in ele au probleme cu low-pass-u.

Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Apr 21, 2010 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deaia am pus in ghilimele cuvantul safe Smile , fara ghilimele era pentru tw . dar nu puteam lasa midbasul pe full, decat daca as asculta la un volum mic...
Sus
AlexBanu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 22, 2010 11:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pigoo a scris:
poze cu noile jucarii
si am mai presat un pic insonorizantul in timp ce ma plictiseam la semafor timp de 2 luni cat n-am avut fetele puse Smile

am ascultat un pic midbasii pe dls si tw pe player , concluzia finala este ca nu am nevoie de upgrade la amplificare, tw suna prea tare pentru urechea mea pe player, iar midbasii aproape ca distorsioneaza cand amplificatorul nici nu da semne de clip (pe led) .
o alta chestie remarcata de mine, midbasul urca pana la 11k Shocked
momentan x-over-ele arata asa:
midbass hpf 40hz/18db lpf 10k/18db
tweeter hpf 2khz/18db (recomandat de producator 1.8k/18db)

Ai folosit si eq sau numai puncte de taiere?

Sus
Pigoo

MesajTrimis: Joi Apr 22, 2010 2:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

doar xovere, cu eq sunt certat Laughing , doar daca dau de cineva care chiar le are in ale sunetului il las sa se joace la eq...
in caz ca trec prin bucuresti(ca acolo sunt mai multi) o sa dau sfoara pe forum in caz ca sunt doritori de intalniri si poate ma ajuta careva .
Sus
AlexBanu
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 23, 2010 1:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dai un semn cand vii pe aici si vedem..
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Prezentari sisteme Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Următoare
Pagina 17 din 25

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum