Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare 16.5 si insonorizare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ccrys

Data înscrierii: 20/Ian/2014
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Joi Apr 03, 2014 11:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Crezi ca un amplif va oferi un bas mai bun hertzurilor?
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 12:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In mod normal, da!
Vad ca esti din Ploiesti, daca vrei, ne intalnim si poti sa faci o proba! Am un amplificator care il tin pe acasa, e destul de micut, 2*72 w rms, dar este destul cat sa-ti faci o idee clara!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 12:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Avand in vedere ca ai insonorizare ? Categoric da ! Eu daca nu faceam totul pe masina parintilor erau amplificate + insonorizate portierele de mult ... Dar asa ma rezum doar la ceva decent.

Tot ai ocazie cu colegu' de mai sus, fugi la el mai repede dupa ce termini si usa din stanga Smile

Ultima modificare efectuată de către ionuutzuu la Vin Apr 04, 2014 12:17 am, modificat de 1 dată în total
Sus
ccrys

Data înscrierii: 20/Ian/2014

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 12:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am intrebat pt ca la volum ridicat imi gajaie oricum din cauza basului.
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 12:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai bass/medii/inalte pe 0, bass boost off si loudness of ? Cu setarile astea ar trebui sa ridici destul de mult volumul ...

Ti-am mai zis pana acum, cu cat ridici bassul mai mult din setari cu atat se va auzi mai prost, playerul nu face fata, ele ca boxe sunt destul de potente.

LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 12:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

masurati si distorsiunea din player. recomandat 3 sferturi din volum sa folositi, dupa care apare distorsiune.

Deci amplificatorul e sfant Very Happy
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 8:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La Kenwood e masurat, pana la 23/35 sunetul e lacrima, dupa 23 incolo mai poti ridica 2-3 unitati doar daca e melodia inregistrata mai incet altfel iti iese sange pe urechi.
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 9:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stati fratilor ca nu a montat decat un difuzor. Dupa ce le monteaza pe amandoua se va schimba situatia mai mult ca sigur.
Sus
victor

Data înscrierii: 27/Ian/2014

MesajTrimis: Vin Apr 04, 2014 8:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Offtopic:
mateyon a scris:
5. Esti sigur ca ai respectat polaritatea (+/-)???

Imediat ce-am vazut c-ai scris asta, am stat si m-am gandit daca am pus (-) cu (-) si (+) cu (+).Astazi am luat fir cu fir si mi-am dat seama ca erau inversate Embarassed ... am ascultat timp de 1-2 saptamani, crezand ca boxele sunt de vina, si ca-mi trebuie ceva mai bun sa-mi faca pe plac. Acum pot sa zic ca e cu totul alt sunet, mai ales pe partea de bass (pe fata am InPhase XT6C MkII si pe spate JBL 938).

Ontopic:

Urmaresc acest topic, este interesant. Sa ne zici cum se aud boxele. O sa urmeze sa mi le insonorizez si eu dar ma mai uit prin stanga, dreapta Very Happy. Bafta in continuare.
Sus
cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
dupa 23 incolo mai poti ridica 2-3 unitati doar daca e melodia inregistrata mai incet altfel iti iese sange pe urechi.

Cine si pe ce masina s-a facut "masuratoarea"?
Eu la un Kenwood 6051 pot sa ma duc cu volumul 27/35 lejer si nu am absolut nici o inconvenienta, de nici un fel!
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 1:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu pe Kenwood KDC 3057 UR + boxe identice ca cele din acest thread. Sunt si pe YT destule videoclipuri cu masuratori facute cu aparate speciale.

Tu deja ai alt HU, nu inteleg cum poti sa faci astfel de comparatie ... Poate sunt distortiuni si tu nu-ti dai seama, fiecare aude altfel ! Poate eu am auzul mult mai fin decat tine, cine stie? Am mai specificat si faza cu melodiile, cum a mai zis cineva de pe aici, muzica "internet quality" conteaza. Sunt melodii pe care pot ridica si eu la 27 volumul dar tot se aude ceva ce nu ar trebui datorita amplificarii slabe a playerului.

cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 1:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
La Kenwood e masurat, pana la 23/35

ionuutzuu a scris:
Tu deja ai alt HU, nu inteleg cum poti sa faci astfel de comparatie ...

In fine...
ionuutzuu a scris:
datorita amplificarii slabe a playerului.

La 3/4 din volumul player-ului nu ar trebui sa existe distorsiuni cam la nici un model, sunt si exceptii, dar mai rare!
Normal, daca pui "boxe" de "100w" pe amplificarea player-ului e si normal sa distorsioneze masiv peste un anumit volum!
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 10:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma refeream la unitatea initiatorului, la a mea, in genereal cele low entry.

THD-ul ala nu s-a inventat degeaba. Tu ce boxe asa "slabe" ai de nu-ti distorsioneaza nici pic la 27/35 ? In cazul in care nu ai ceva cu sensibilitate mai mica mi-ar fi greu sa te cred.

LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 1:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Wink) daca e sa ne luam dupa youtube, player-ul meu nu are distorsiuni deloc la volum maxim Very Happy Dar nu cred pana nu verific cu osciloscopul Very Happy.

Facuse un rus test 1khz si la 40hz cu SMD DD-1 la alpine 9887r si nu avea clipping deloc la volum maxim Very Happy

Oricum, asta iti arata ca ai un sunet curat din plecare ... distorsiunile apar si pe parcurs, difuzoare, montaj etc. Very Happy

Oricum Very Happy asteptam feedback dupa ce termini ambele portiere sa poti sa iti dai seama Very Happy
Sus
victor

Data înscrierii: 27/Ian/2014

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 1:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va dau un exemplu: Am un KDC-130Y, luat de cateva saptamani, ascult melodii de la Parazitii/Mafia la 30-31/35, bass pe 0, medii pe 3, inalte la 2-3, bass boost la lvl1, loudness off si nu se aude deloc distorsionat. Si n-o zic numai eu, ci diverse persoane care le-am pus sa asculte la volumul respectiv sa-mi zica daca este ceva in neregula. Acuma daca bag si o melodie care incepe sa bubuie, las volumul pana la 28-29 cu aceleasi setari.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
Pagina 6 din 10

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum