Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare 16.5 si insonorizare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 7:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am uitat sa zic ceva ..

Difuzoarele noi au nevoie de rodaj ... dupa o saptamana isi dau drumu, suspensia si spiderul vor juca si vor suna mai bine
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 7:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pacat ca nu se aplica la difuzoarele din threadul asta si la nici un altul in afara de subwoofere...

Eu pe ale mele le rodez de vreo 4 luni si nu si-au schimbat sunetul. Au suspensia mica si rigida, e posibil sa se aplice la amplificare ce zici tu acolo dar doar dpdv tehnic (sa nu dai volum mare in ele cand sunt noi) si nu al sunetului.

LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 7:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai nu se schimba sunetul, teretic isi da drumu suspensia si spiderul, lucreaza mai usor, adica teoretic ar trebuii sa iti miste aerul mai usor, bine, acum sa nu crezi ca ca daca pui hertz dcx vor suna ca focal Smile) dupa o saptamana Very Happy e vb daor de rodajul difuzoarelor care se simt. Eu la tweetere am simtit, la woofere am simtit.
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Sâm Apr 05, 2014 8:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
In cazul in care nu ai ceva cu sensibilitate mai mica mi-ar fi greu sa te cred.

Crede-ma pe cuvant, sensibilitatea mare e chiar punctul lor forte!
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 12:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@LooSeR - da, intr-adevar, si la tw se simte putin diferenta.

@cynegeticos - pana la urma ce model de boxe ai ?

mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 1:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Voi spuneti ca tweeterele isi mai dau drumul in timp?
Ca ale mele sunt cam 'discrete'.
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 1:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, dar in timp nu inseamna in ani Smile) in sensul cateva zile , unii zic ca 20 de minute ...

http://www.audioholics.com/loudspeaker-design/speaker-break-in-fact-or-fiction
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 2:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai nici chiar asa, daca asculti 5 zile e ok si cresti mereu volumul treptat.

In 20 de minute abia incepe sa-si dea seama suspensia ce se intampla cu ea Smile)

cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 4:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
@cynegeticos - pana la urma ce model de boxe ai ?

Difuzoare sunt Digital Designs, seria VO, difuzoare cu o sensibilitate destul de mare!
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tu deja joci in alta liga, lasa-ma sa ghicesc, 3 componente ? Defapt nici nu stiu daca DD au sisteme cu 2 componente. De insonorizare si amplificare nu mai are rost sa intreb ...
cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 06, 2014 9:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Era vorba de cat pot sa ridic volumul la un player Kenwood nu neaparat de difuzoarele mele!
Am incercat pentru cateva secunde si 32-33/35 si auditiv nu sesizam nici o distorsiune dar nu se merita riscul, distorsiunile la acel volum exista si pot cauza destul de multe inconveniente!
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Lun Apr 07, 2014 12:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cel mai bine masori cu osciloscopul si gata chinul. sti ca ai semnal curat pe hu, dupa procesor, pe amplificare etc.
Sus
ccrys

Data înscrierii: 20/Ian/2014

MesajTrimis: Mar Apr 08, 2014 7:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am montat si cealalt difuzor si cred ca aproape sigur am polarizarea inversata la prima,insa nu sesizez diferenta intre cele doua boxe.

Calitatea sunetului este cea asteptata,imbunatatia pt ca sunetul a devenit stereo dar foarte slab pe partea de bas.

O testez si pe o statie sa vad cum ar suna.

ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 10, 2014 2:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asteptam un feedback !
ccrys

Data înscrierii: 20/Ian/2014

MesajTrimis: Mar Apr 15, 2014 11:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Caz concret: HU meu Kenwood 3357 si Hert Dieci Dsk 16.5.

Toate setarile pe default: dupa volum 25-27 incepe sa distorsioneaze din cauza difuzoarelor ca nu duc mai mult?din cauza playerului ca nu are putere sau ambele?

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
Pagina 7 din 10

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum