Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Folosirea FIBREI DE STICLA
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Iul 05, 2008 8:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AdyB a scris:
alta intrebare? ce anume e solutia cu care aplica in cazul in care se face o matrita sau un mulaj dupa un anumit obiect ? din cate am observat prin filmulete ajuta la desprinderea mulajului. merci fain pt restul informatiilor:D

Solutia care se aplica pe piesele de care nu vrei sa se lipeasca rasina este una extrem de speciala. Atat de speciala incat nici cei ce o folosesc nu stiu exact ce este sau de ce nu se lipeste rasina de ea.

Laughing

Ceara sau vaselina Smile

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdyB
Pasionat

Data înscrierii: 20/Iun/2008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm Iul 05, 2008 11:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ahaam...si cei care vbesc de gelcoat la ce se refera? (sunt un fel de devorator de informatii Rolling Eyes ) Smile
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 12:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca bine imi amintesc...gelcoat se numeste amestecul de rasina + intaritor.
Sus
Vitrina
Priceput

Data înscrierii: 14/Dec/2007

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 12:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu n`am lucrat pana acum ... dar ca sa dai cu vaselina si apoi cu pensula cu rashina... nu are nici o reactie ? si nu amesteca pensula, cele 2 "ingrediente" (vaselina + primul strat de baza de rashina).

ar fi buni niste saci din aia de bagi in vid componenta respectiva.
Sus
AdyB
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 11:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

presupun ca in cazul in care se foloseste vaselina se aplica intr-o pelicula f subtire ca si ceara...mai mult se "lustruieste" cu vaselina cu o laveta ceva...
Sus
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 10:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile) hai ca m-am amuzat.
deci, ceara care se foloseste, nu e ceara normala, care ai putea avea surpriza sa fie dizolvata de rasina. Daca nu va trebuie copie fidela fidela fidela, atunci puteti imbraca obiectul pe care vreti sa il copiati in staniol si gata, se desprinde foarte usor.

in procesul adevarat de turnare a fibrei, de copiere dupa matrite, etc, se face asa:
se ia matrita, se da cu ceara, se da un strat de gelcoat, se da fibra, se lasa sa se usuce si apoi se demuleaza, adica se desprinde copia dupa matrita. Gelcoatul este un lichid care se intareste si este lucios. in cazul in care matrita este perfecta, atunci copia poate fi trimisa direct la vopsit!

Celor interesati cu adevarat de fibra le recomand sa faca un drum la magazinele specializate, sa isi cumpere materiale si sa exerseze. Ii asigur ca or sa se lase repede de acest sport Smile

Durerile de cap, greata, ametelile, rasina pe piele, praful de la smilgheruit, etc, nu sunt asa usor de suportat.
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 10:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dorin a scris:

Durerile de cap, greata, ametelile, rasina pe piele, praful de la smilgheruit, etc, nu sunt asa usor de suportat.

Sa nu mai vorbim de esecuri, matrite indoite, fum din rasina cand aceasta se intareste (si sperieturile aferente).

Totul face parte din distractia cu fibra de sticla Cool

Sus
dorin
Priceput

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 11:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fum, trosnituri, pocnituri.

noi nu am incercat pana acum sa ii dam foc, daca vreunul dintre voi care o sa se apuce sa testeze, poate ne anunta si cum e cu focul Smile
Sus
AdyB
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 11:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumim multumim pt tot:) ce trebuia sa stiu pt inceput am cam aflat. urmeaza practica;)
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Aug 09, 2008 11:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ehee de cand n-am mai postat, cred ca doar domnul mihai si alti cativa utilizatori ma mai stiu pe aici.

gelcoat-ul e cu totul alta substanta.... nu este un amestec intaritor + rasina.

intaritorul se pune 1.5g la 100g

cat masuri de protectie nu prea am luat, te mananca un pic pielea dar nu cine stie mai mult intre degete dar dupa cateva spalari trece totul.
si mai raman ceva particule prin haine dar mancarimile tot in jurul mainilor o sa le simtiti

pentru cei care au nevoie de ajutor la realizarea sa apeleze la mine ca ii ajut cum pot

AdyB
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Dec 13, 2008 2:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma uitam pe site-ul asta ( http://www.mediterana.ro/index.html ) si am observat o multitudine de tipuri de rasini si fibre. Voi ce tip folositi?
Sus
flopyro

Data înscrierii: 11/Mar/2008
Locație: Sighisoara

MesajTrimis: Sâm Mar 14, 2009 11:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

prima faza

IMG_0731.JPG
 Description:
1
 Filesize:  222.72 KB
 Viewed:  680 Time(s)

IMG_0731.JPG

IMG_0734.JPG
 Description:
2
 Filesize:  232.22 KB
 Viewed:  652 Time(s)

IMG_0734.JPG

IMG_0736.JPG
 Description:
3
 Filesize:  275.46 KB
 Viewed:  605 Time(s)

IMG_0736.JPG

IMG_0737.JPG
 Description:
4
 Filesize:  302.08 KB
 Viewed:  594 Time(s)

IMG_0737.JPG

IMG_0739.JPG
 Description:
5
 Filesize:  276.82 KB
 Viewed:  598 Time(s)

IMG_0739.JPG

IMG_0749.JPG
 Description:
dupa 2-3 straturi
 Filesize:  296.49 KB
 Viewed:  648 Time(s)

IMG_0749.JPG

Sus
dorin
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 9:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

foarte frumos lucrat, bravo.
ai grija la grosimea matritei care o ai acum. e posibil ca atunci cand vei mai adauga straturi sa se deformeze, de la caldura. daca e subtirica, parerea mea e sa ii mai dai un strat pe masina, sa fii sigur.
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 10:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sustin ce zice dorin.

Mai adauga straturi pana e in masina. Eu am pus mai mult de jumatate din straturile totale cand era in masina...si tot s-a deformat putin.

Sus
flopyro

Data înscrierii: 11/Mar/2008
Locație: Sighisoara

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 11:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce am mai facut

IMG_0750.JPG
 Description:
 Filesize:  354.84 KB
 Viewed:  609 Time(s)

IMG_0750.JPG

IMG_0752.JPG
 Description:
s-a deformat chiar putzin ... dar ii in regula ..
 Filesize:  281.5 KB
 Viewed:  593 Time(s)

IMG_0752.JPG

IMG_0754.JPG
 Description:
 Filesize:  305.97 KB
 Viewed:  538 Time(s)

IMG_0754.JPG

IMG_0756.JPG
 Description:
 Filesize:  320.33 KB
 Viewed:  541 Time(s)

IMG_0756.JPG

IMG_0762.JPG
 Description:
 Filesize:  349.76 KB
 Viewed:  543 Time(s)

IMG_0762.JPG

IMG_0763.JPG
 Description:
 Filesize:  309.39 KB
 Viewed:  657 Time(s)

IMG_0763.JPG

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următoare
Pagina 3 din 7

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum