Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare HU si difuzoare spate
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locaţie: Timisoara

MesajTrimis: Joi Apr 24, 2014 7:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sau crossover digital integrat in HU Razz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locaţie: Pitesti

MesajTrimis: Joi Apr 24, 2014 11:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bogdi24 a scris:

?!?

Tu citești prin thread Ă®nainte? Omul are player-ul stock dar lĂŁsând asta la o parte ia explicĂŁ-ne și nouĂŁ cum folosești respectivele crossovere digitale? Sper cĂŁ nu ne trebuie acum unitĂŁți de 1000 de euro sĂŁ folosim niște mid bassi primiți de pomanĂŁ. Te referi sĂŁ lege tw pe canalele fațĂŁ și mid bassi pe canalele spate sau cum poți face asta? Și chiar așa cum tai frecventele independent de canalele fațĂŁ /spate Ă®n caz ca ĂŁsta e modul de legare?

Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 12:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
Bogdi24 a scris:

?!?

Tu citești prin thread Ă®nainte? Omul are player-ul stock dar lĂŁsând asta la o parte ia explicĂŁ-ne și nouĂŁ cum folosești respectivele crossovere digitale? Sper cĂŁ nu ne trebuie acum unitĂŁți de 1000 de euro sĂŁ folosim niște mid bassi primiți de pomanĂŁ. Te referi sĂŁ lege tw pe canalele fațĂŁ și mid bassi pe canalele spate sau cum poți face asta? Și chiar așa cum tai frecventele independent de canalele fațĂŁ /spate Ă®n caz ca ĂŁsta e modul de legare?

Tu ala care te dadeai ca sti despre audiofilie Laughing Laughing

Playerele care au 3 way exact asta fac !!!! Si crossoverele respective au frecventa variabila ! Mai pune si tu mana pe un player de audiofil si lasa tweeterele din tavan Laughing Laughing

In cazul in care nu a schimbat playerul ( nu m-am chinui sa citesc toate posturile,nu-mi trezesc interes deloc) ramane doar partea cu crossoverele pasive .

Exemplu de unitate ce stie acest lucru la un pret ....infim Wink

http://www.sonicelectronix.com/item_43929_Clarion-CZ702.html
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locaţie: Pitesti

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 1:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De ce nu-l pui sĂŁ-și ia pe 4 cĂŁi active? Lui Ă®i trebuie doar doua dar evident ești pe lângĂŁ topic.

DacĂŁ o tot dai atât Ă®n SQ cu player-ele tale audiophile care habar n-au sĂŁ cânte de ce nu-mi recomanzi niște procesoare de sunet, DAC-uri externe, 7-8 disp pt time alignment și poate și 2-3 deep cycle uri cĂŁ de la atâta lafaiala Ă®n calitate ne trebuie și baterie ? Hai sĂŁ bĂŁgĂŁm bani aiurea și sĂŁ complicam omul de rând cu tâmpenii de cross overe digitale când rezolvarea e pe undeva pe la bursĂŁ
Eu mĂŁ duc Ă®napoi la tw mele cĂŁ mi-a cĂŁzut unul din tavan.... Și nu Ă®n mașinĂŁ ci pe la "șourumurile" mele.

Pârlit :-j

alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 2:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu va mai certati ca nu are rost.
Eu ma gandeam sa pun midbasii direct in locul difuzoarelor stock si sa leg in paralel si twetere(banuiesc ca au ele un condensator)..fara nimic altceva. De ce nu ar fi ok?
Eu pe spate asa am legat, am doua tweetere legate in paralel. Masina a venit doar cu 4 dif de carton si nu aveam inalte deloc..asa ca am pus eu doua tweetere de bazar la 20 de lei. Macar am inalte. Am gresit sau trebuia sa le leg in serie?
Sus
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 12:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alecs, felicitari pt achizitie, ai fost pe faza!

Nu stiu daca vor face vreo diferenta pe stock, asta vei vedea tu, vei proba.
Strict despre montaj, pe fata ar fi cel mai bine, s-a tot discutat pe aici.
Tweeterele pe celelalte 2 canale, asa as face eu...

Pana sa incepi uita-te la un Gz si la ce ai in usa si o sa-ti dai tu seama de cat poate payerul tau si daca merita sa mai desfaci.

Ca si parere strict personala nu o sa ai o imbunatatire vizibila a sunetului, ba din contra...
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 3:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
De ce nu-l pui sĂŁ-și ia pe 4 cĂŁi active? Lui Ă®i trebuie doar doua dar evident ești pe lângĂŁ topic.

DacĂŁ o tot dai atât Ă®n SQ cu player-ele tale audiophile care habar n-au sĂŁ cânte de ce nu-mi recomanzi niște procesoare de sunet, DAC-uri externe, 7-8 disp pt time alignment și poate și 2-3 deep cycle uri cĂŁ de la atâta lafaiala Ă®n calitate ne trebuie și baterie ? Hai sĂŁ bĂŁgĂŁm bani aiurea și sĂŁ complicam omul de rând cu tâmpenii de cross overe digitale când rezolvarea e pe undeva pe la bursĂŁ
Eu mĂŁ duc Ă®napoi la tw mele cĂŁ mi-a cĂŁzut unul din tavan.... Și nu Ă®n mașinĂŁ ci pe la "șourumurile" mele.

Pârlit :-j

Tu ai zis sa iti dau exemplu.De unde stii tu ca nu canta?Eu ti-am aratat un player care stie filtrarea respectiva cum crezi tu ca e fantasmagoric?

Nu inteleg ce bolborosesti tu acolo .Daca arunci 3-4 cuvinte cum ar fii
Citat:
" procesoare de sunet, DAC-uri externe, 7-8 disp pt time alignment și poate și 2-3 deep cycle"
sa nu crezi ca esti destept.Nici nu cred ca stii ce fac alea defapt Laughing

Ontopic : Poti cumpara un crossover pasiv care ti-ar taia frumos frecventele pentru inalte respectiv medii.Ar fii o metoda mai sigura decat sa le legi direct pe player.Asta daca nu are masina respectiva deja integrate cum erau la un model de Skoda.

Atentie,daca tweeterele nu au protectie s-ar putea sa le arzi.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 5:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NU prea am inteles de ce sa tai mediile si inaltele daca tocmai asta doresc sa am de la aceste difuzoare. Nu am sa cumpar nimic, am sa le leg direct pe player oricum mai mult de 9 10 w nu are playerul deci nu cred ca are ce sa se intample, intrebarea e cum leg tweeterele la acesti midbasi? in paralel sau serie? eu pe spate le-am legat in paralel sa inteleg ca au devenit din 4ohmi in 2 ohmi? daca leg in serie ajung la 8 ohmi si nu mai aud nimic muzica decat ff incet? gresesc sau am dreptate?
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Apr 28, 2014 3:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inceput si eu azi sa demontez fata de usa si sa studiez terenul..

1.jpg
 Description:
tw aici sau mai jos in locasul facut de fabrica?
 Filesize:  147.94 KB
 Viewed:  276 Time(s)

1.jpg

2.jpg
 Description:
dif stock
 Filesize:  198.42 KB
 Viewed:  281 Time(s)

2.jpg

3.jpg
 Description:
 Filesize:  188.33 KB
 Viewed:  284 Time(s)

3.jpg

4.jpg
 Description:
 Filesize:  183.2 KB
 Viewed:  287 Time(s)

4.jpg

5.jpg
 Description:
dif stock, o mizerie
 Filesize:  181.93 KB
 Viewed:  267 Time(s)

5.jpg

6.jpg
 Description:
 Filesize:  156.7 KB
 Viewed:  284 Time(s)

6.jpg

7.jpg
 Description:
 Filesize:  181.48 KB
 Viewed:  293 Time(s)

7.jpg

8.jpg
 Description:
 Filesize:  179.87 KB
 Viewed:  288 Time(s)

8.jpg

Ultima modificare efectuată alecspc la Lun Apr 28, 2014 3:39 pm, modificat de 2 ori în total
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Apr 28, 2014 3:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

next pictures
Nu mai am bani de investit in HU si dif-uri momentan asa ca voi opta pt o solutie de moment, pana voi schimba toata linia audio. In poze se vede tot ce am si cu astea trebuie sa ma descurc pana una alta: un sw sal facut de mine care nu cred ca il voi pune deocamdata sau chiar niciodata, 2 midbasi GZ 16,5 cm de 100w, 2 coaxiale sony de 13, si doua tw no name..care pot sa zic ca mi-au adus frecventele inalte in masina (Nu aveam deloc).

In primul rand am mai multe intreberi, sincer sunt f nehotarat si sper sa primesc niste mici indicatii.
1. AM nevoie de inele mdf pt dif de 16.5, am fost azi la o tamplarie mi s-a zis ca nu au mdf si nici nu au timp. intrebarea e daca e bun si pal in loc de mdf? sau trebuie neaparat mdf?
2. in caz de nu gasesc inele e gresit sa montez dif-urile direct pe tabla?
3. tweeterele cum ar fi mai bn sa le pun? asa ca in poza in locul acela din fata de usa special facut pt tw sau ceva mai sus la nivelul stalpilor?
4. eu vreau sa pun midbasii de 16 in locul celor stock dar mai am si niste sony de 13, avand in vedere ca nu am aplificare sa pun midbasii sau difuzoarele de la sony, stiu ca nu-s ok dar sunt cu mult peste cele stock. deci..midbasii +tw sau coaxialele de la sony pe fata?
5. daca pun niste vatelina, burete in usa in spatele dif ar ajuta cat de cat sunetul sau daca nu insonorizez nu are rost sa ma complic cu solutii alternative?

9.jpg
 Description:
sa pun aici tw sau la nivelul stalpilor?
 Filesize:  225.03 KB
 Viewed:  275 Time(s)

9.jpg

10.jpg
 Description:
 Filesize:  276.03 KB
 Viewed:  294 Time(s)

10.jpg

Sus
Marsh@ll
Pasionat

Data înscrierii: 19/Aug/2010
Locaţie: tecuci

MesajTrimis: Lun Apr 28, 2014 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

te-au ucis colegii de pe forum...
eu stiam asa, de la ceilalti colegi mai vechi ce tot timpul erau cu sfaturi aici printre cei mici.. si care de vro bucata de timp nu au mai aparut Sad...

primul pas era HU, apoi insonorizare portiere fata, apoi dif + amplificare...
colegu tu faci cum crezi tinand cont de ce ti-am zis eu...
urmatoarea miscare daca ai rezolvat sunetele de la motor ar fi playerul.
am pioneer, am avut pioneer, am prieteni care au pioneer, si zic eu ca se aude destul de ok, ai posibilitate de reglaje tu sa fii sanatos...

inele mdf- poti pune si pal, nu vad de ce ar fi probleme...ideea in sine e sa nu nui difurile direct pe tabla ca de la volum ridicat iti vor vibra.
twetere - punele cat mai sus, la nivelul capului. unde ai incercuit tu ar fi ok, insa ar merge si in stalpul din fata.
sony - da-le de pomana, la fel cum ai primit si u GZ..si cauta sa iti antifonezi portierele....nu toata lumea are bani de silent coat - cauta niste fonomin-e bun si ala...

cred ca ai iesit cat de cat din valul de ceata...mai multe nu prea ma pricep...

ps. acum am vazut...nu pune vatelina sau alte chestii in spatele difului...exista sanse destul de mari sa iti intre apa daca se imbiba buretele/vatelina nu e ok...eu legat de fonomin- nu am fost prea explicit- punel pe fata de usa cea pe care ai dus-o in casa si ai pozat-o cu locul tweterului.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Apr 28, 2014 6:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stiu ca hu trebuia schimbat primul dar am ramas fara bani si daca tot am dif-urile astea am zis sa fac ceva cu ele. Pe spate ramane asa cum e deocamdata..dar pe fata nu stiam ce sa fac. Stiu ca sony e slab dar in comparatie cu alea stock e muult mai bn. Crede-ma ca nu vrei sa stii cum se sud alea stock. De asta am intrebat daca sa pun sony sau midbasii pt ca nu am amplificare si acei midbasi cam au nevoie de amplificare.
Deci tweeterele ramane sa le pun acolo unde am marcat, daca mai aveti opinii in privinta pozitionarii tweeterelor nu ma supar..inele ramane sa-mi fac din pal..si cam asta e deocamdata..tre sa ma apuc de treaba..
Sus
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Lun Apr 28, 2014 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vezi ca era pe mercador un baiat din B care vindea inele din mdf cu 25 de lei...eu de la el mi-am luat, perfecte ca si dimensiuni, recomand.
http://olx.ro/oferta/vand-inele-adaptoare-mdf-IDYAjr.html#589161621b

Mai poti incerca si cu alte materiale foarte la indemana, macar pana iti vin inelele...folie de parchet de peste 10mm, de ex... o decupezi in forma difuzorului...

Dupa cum a zis si colegul Marshall, nu sunt indicate materialele care absorb apa decat pe fata de plastic...

Ce set de difuzoare vei pune numai tu poti sa alegi, esti liber sa le conectezi si sa asculti, desi cred ca gz-urile(apropo arata f bine) se vor auzi destul de incet.
Tw le aplici cu banda dublu adeziva ca oricum sunt provizorii.
Sus
Marsh@ll
Pasionat

Data înscrierii: 19/Aug/2010
Locaţie: tecuci

MesajTrimis: Lun Mai 05, 2014 8:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cum ne aflam cu proiectul, in ce stadiu suntem?
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Lun Mai 05, 2014 11:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pff..daca nu as lucra si as avea timp cat lumea bn ar fi dar abia am facut inelele, au o forma mai ciudata ..dupa tabla masinii, niste inele standard nu ar veni fara modificari. Trebuie sa-mi fac timp sa montez, e greu ca nici scule nu am nici unde lucra si nici timp..la mine totul e cu viteza melcului din cauzele zise mai sus, dar facem..facem!

Ce suruburi ati folosit pt prinderea inelelor de usa?

20140429_174956.jpg
 Description:
 Filesize:  266.87 KB
 Viewed:  276 Time(s)

20140429_174956.jpg

20140429_190515.jpg
 Description:
 Filesize:  179.87 KB
 Viewed:  287 Time(s)

20140429_190515.jpg

Sus
Afişează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Următoare
Pagina 3 din 10

Mergi direct la:  
Nu puteţi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteţi răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteţi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi şterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum